SJEDNICA u banskim dvorima

Plenković čestitao Dan žena te se pohvalio radom Vlade

08.03.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Sjednica Vlade, 146. po redu, započela je u petak, 8. ožujka 2019. godine, u 10 sati, u Banskim dvorima. Prije početka sjednice hrvatski premijer Andrej Plenković je svim ženama čestitao 8. ožujka Međunarodni dan žena kazavši da je to prilika da se prisjetimo položaja žena u društvu te njihove borbe za ravnopravnošću. Istaknuo je da se njegova Vlada snažno zalaže za ravnopravnost žena u društvu

'Ravnopravnost žena i muškaraca temeljna je vrijednost našeg ustavnog poretka i ovim putem izražavam iskreno poštovanje svim ženama te im se zahvaljujem na doprinosu u izgradnji našeg društva', kazao je premijer.

Dotaknuo se primanja Hrvatske u pridruženo članstvo u CERN-u istaknuvši da se radi o vrlo važnom događaju.

'Pripremamo se za sljedeće korake tečajnog mehanizma 2 vezano uz zadovoljenje kriterija oko uvođenja eura', kazao je Plenković dodavši da je njegova vlada učinila mnogo šte se tiče konsolidacije državnih financija te da će nastaviti raditi na pripremama za uvođenje eura.

Osvrnuo se i na posjet Zadarskoj županiji u četvrtak te je izrazio zadovoljstvo velikim inevsticijama koje se tamo događaju. Pohvalio se i odnosom i ulaganjima prema obrtništvu te brigom, odnosom i investicijama u hrvatske općine.

'Fiskalnom decentralizacijom osigurali smo dodatnih 2,1 milijarde kuna za razvojne projekte županijama, gradovima i općinama, koji će uz ta sredstva imati veći kapacitet i mogućnosti za razvoj svojih lokalnih sredina', kazao je premijer.

Između ostaloga na sjednici u petak Vlada će donijeti Nacrt konačnog prijedloga zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, prijedlog odluke koje jedinice lokalne samouprave stječu status brdsko-planinskog područja, odluku o Programu državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2019. godinu...

  • +8
Vlada Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL