IZVRSTAN POTEZ SONYJA

PlayStation Vita biti će region-free?

10.06.2011 u 11:47

Bionic
Reading

Najnovija Sonyjeva handheld konzola prema svemu sudeći neće biti regionalno ograničena, što će sigurno razveseliti one kojima je konzola već zapela za oko

Problem kod mnogih medija je njihova regionalna ograničenost, tj. nemogućnost da primjerice igru kupljenu u SAD-u zaigrate na svojoj konzoli Xbox 360 kupljenoj u Europi. Isti je slučaj i s DVD filmovima.

 

No, prema najavama iz Sonyja, njihova bi nadolazeća handheld konzola PlayStation Vita trebala biti 'region-free'. To će konkretno za kupce u Hrvatskoj imati nekoliko pozitivnih posljedica. Naime, odlučite li se za kupnju u Hrvatskoj, moći ćete bez problema uvoziti igre iz bilo kojega dijela svijeta jer će kod nas najvjerojatnije opet biti i najskuplje. Drugo, i samu ćete konzolu moći kupiti vani i onda igrati igre kupljene u Hrvatskoj. Dapače, ako nam se uskoro posreći i ulazak u EU, uvoz konzole bit će neusporedivo povoljnija opcija no kupnja kod nas.

 

PlayStation Vita na tržištu bi se trebala pojaviti oko ovogodišnjih blagdana, a sve regije svijeta trebale bi ju imati do ožujka sljedeće godine.