koronavirus

Plava laguna darovala dvije termalne kamere pulskoj Općoj bolnici

21.04.2020 u 12:03

Bionic
Reading

Porečka 'Plava Laguna' nabavila je za pulsku Opću bolnicu dvije termalne medicinske kamere, vrijedne ukupno 178 tisuća kuna, potrebne za učinkovitije sprječavanje širenja zaraze koronavirusom u bolničkom sustavu hotelsko-turističke kompanije

Riječ je o kamerama važnima u borbi protiv pandemije COVID-a 19 i koriste se u medicinske svrhe tako da brzo i precizno mjere tjelesnu temperaturu što omogućava da se u vrlo kratkom roku pozornost usmjeri na osobe, zaposlenike ili pacijente koji imaju povišenu temperaturu i mogući su nositelji virusa.

Brzo zbrinjavanje takvih osoba onemogućava da se zaraza širi dalje u bolničkom sustavu a ovi će uređaji pomoći zamijeniti fizički rad osoblja u pulskoj bolnici, kojeg ionako nedostaje, stoji u priopćenju.

Predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas rekao je da je u izazovima novonastale situacije iznimno bitno pokazati zajedništvo i društvenu osviještenost.

'Jedino zajedničkim snagama i angažmanom možemo pobijediti epidemiju i vratiti se redovnom životu, a ključnu ulogu u svemu imaju zdravstvene ustanove, za koje je nužno da budu adekvatno opremljene', rekao je.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić navela je kako je vrijednost termalnih kamera višestruka jer imaju dugoročnu primjenu.

'Rješavat ćemo s kamerama akutne probleme, dok traje epidemija, ali ćemo s njima i dugoročno podizati kvalitetu našeg rada, s obzirom da ovaj virus neće nestati. Mnogo nam znači što su kamere uređaji koji rade samostalno, pa stoga možemo čovjeka, koji bi inače mjerio temperaturu, preusmjeriti na druge nužne poslove', rekla je Hrstić.