KNEŽEVO- Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske podnijelisu Okružnom tužiteljstvu u Banja Luci kaznenu prijavu protiv BoreŠkeljića (42), bivšeg načelnika općine Kneževo.

Škeljiću se stavlja na teret da je prekoračio ovlasti u vezi snezakonitom dodjelom novca iz općinskog proračuna, u iznosu od 106.114KM (gotovo 390.000 kuna), piše Pincom.info.

Utvrđeno je da je taj novac lažno prikazivao u izvještajima oizvršavanju općinskog proračuna kao financijska sredstva koja sudostavljana Centru za socijalni rad Kneževo.

Škeljić je osumnjičen da je neovlašteno dodjeljivao socijalnu pomoćosobama koje na to nisu imale pravo, niti je za njih Centar zasocijalni rad izdao rješenja kojima se utvrđuje njihovo pravo nasocijalnu zaštitu.

Prema pisanju Dnevnog avaza, gradski oci Kneževa u rujnu ove godineizrazili su sumnju da Škeljić nezakonito troši proračunski novac, a kaoprimjer nezakonitog trošenja naveli su da je Škeljić na Centar zasocijalni rad knjižio čak i uplatu za plastičnu operaciju nosa svojesupruge.