HVARSKI IZBORI

Pjerina Bebića na Hvaru porazili protivnici partijanja

Bionic
Reading

Drugi krug izbora za gradonačelnika čeka i Pjerina Bebića, čelnog čovjeka Grada Hvara u prošla dva mandata. U drugi krug ulazi s druge pozicije, jer je osvojio 128 glasova manje od SDP-ova kandidata Rina Budrovića. No mnogo više razloga za zabrinutost Bebić ima u Gradskom vijeću – na izborima je njegova lista osvojila samo 16,49 posto glasova Hvarana

Nakon što je na nedjeljnim izborima izgubio od SDP-ovca Rina Budrovića, koji se pokazao vrlo ozbiljnim kandidatom za gradonačelnika Hvara, Pjerino Bebić najavio je kako će 2. lipnja njegovi sugrađani birati 'između dva puta'. 'Jedan je put SDP-a, a to je put skupljih karata i izoliranih otoka. Drugi je naš zajednički put kojim Hvar plovi dalje', prenijela je Bebićeve riječi Slobodna Dalmacija

Doduše, znatno teži put čeka ga u Gradskom vijeću Hvara budući je njegova kandidacijska lista zauzela tek četvrtu poziciju na izborima. Najviše glasova osvojila je SDP-ova lista, potom 'Lista za ponos mista' koju je predvodila Katia Zaninović Dawnay, a ispred Bebićeve liste našao se i HDZ. Osim te tri opcije, vijećnike će imati i lista Drage Carića te HSS.

Zanimljivo je i kako se na izborima za Gradsko vijeće Hvara, odnosno 15 vijećničkih mjesta, natjecalo sedam lista, te je jedino HNS ostao izvan gradske vijećnice. Neslužbeno, SDP-ova lista trebala bi imati četiri vijećnika, koliko i 'Lista za ponos mista', HDZ-su pripala tri, a Bebuću samo dva vijećnička mjesta. Po jedno mjesto pripada listi Drage Carića, odnosno HSS-u.

Svakako je najveće iznenađenje Lista za ponos mista, proistekla iz peticije 'Pravo na dostojanstvo grada' koja se do sada energično borila, kako navodi Slobodna Dalmacija, da Hvar bude partijanerska destinacija poput Zrća, nego nasuprot tome ponosan i dostojanstven grad, ugodan za sve posjetitelje i goste, ali i one koji u njemu stalno žive'. Ostvarili su rezultat sličan pobjednicima iz SDP-a.

Listu predvodi Katia Zaninović Dawnay koja, zajedno sa suprugom Rupertom Dawnayjem, vodi tvrtku Balustrade Estates i koja se bavi poslovanjem nekretninama posljednjih 20-ak godina. Kako piše na stranicama agencije, 'Katia Zaninović je radila na iznajmljivanju rezidencija menadžerima velikih korporacija u najelitnijim dijelovima Londona devet godina, kao i u poznatim agencijama za nekretnine upravo prije povratka u Hvar'. Za supruga i nju navodi se i kako su 'dvoje ljudi s velikim evropskim iskustvom u poslovanju nekretninama'.