KADROVSKA KRIŽALJKA

Pitali smo Ivanu Maletić vraća li se u Bruxelles ili ide u Vladu

05.10.2016 u 11:04

Bionic
Reading

Hoće li zastupnica u Europskom parlamentu i jedna od ključnih autorica HDZ-ova gospodarskog programa Ivana Maletić biti članica Plenkovićeve vlade ili će ostati u Bruxellesu, i dalje je otvoreno pitanje

'Još nema konkretnih razgovora o konkretnim mjestima u Vladi, jer pregovori s Mostom još nisu dovršeni', rekla je za tportal Ivana Maletić danas iz Strasbourga. Maletić kaže kako postoje raznorazne opcije za sve, pa tako i za nju.

'I u mom slučaju će se procjenjivati što je najbolje rješenje za HDZ i za Vladu', kaže Maletić. Na pitanje ima li i dalje ambicije biti članica Vlade, primjerice potpredsjednica Vlade za gospodarstvo, Maletić kaže: 'Puno je tu faktora - ovisi i o tome kakva će biti Vlada u cjelini. Nije tu pitanje osobnih ambicija, nego je pitanje što je najbolje rješenje za stranku u širem smislu.'

Na medijske napise da se vraća u Bruxelles, iako joj Andrej Plenković nudi potpredsjedničko mjesto u Vladi, Ivana Maletić kaže kako su to sve samo 'nagađanja i medijske špekulacije'.

Takve medijske napise komentirao je jutros i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekavši kako je Maletić zbog važnih obaveza u Strasbourgu, da je dala velik doprinos HDZ-ovoj kampanji i da će ona dati doprinos HDZ-ovoj politici na kojemu god mjestu bude bila.