ODGOVOR KRITIČARIMA

Pismo Rajka Ostojića u obranu Zlatka Komadine

15.01.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić uputio je javno pismo kritičarima Zlatka Komadine, koji će se na SDP-ovim izborima kandidirati za predsjednika stranke i tako pokušati smijeniti Zorana Milanovića. Ostojićevo pismo objavljujemo prvi i u cijelosti

'O Zlatku Komadini najviše govore i pišu oni koji ga najmanje znaju, oni koji nikada nisu radili ni s članstvom ni s građanima. Oni su u pravilu autori kritika bez pokrića. Jer kako čovjeka koji radi po 10 sati dnevno u županiji, koja je donijela sve strateške dokumente prije države, prozivati da nešto nije ili ne može? Kako političara koji je dobio sve izbore na koje je izlazio mogu prozivati oni koji su izbore izgubili ili nikada samostalno na njih nisu izašli? Da Zlatko može, dokazao je u svojih 25 godina u politici, predanim radom na brojnim konkretnim projektima čiji su rezultati jasno utjecali na građane i članove, rezultati vidljivi i opipljivi.

Komadina je političar koji je sa svojim timom u Primorsko-goranskoj županiji izgradio nekoliko škola, na desetke sportskih dvorana, obnovio kulturno-povijesnu baštinu, uredio pomorsko dobro, unaprijedio turističku ponudu, uložio u zdravstvo izgradnjom i rekonstrukcijom objekata prijeko potrebnih pacijentima, obnovio ceste, maksimalno iskoristio sredstva iz fondova EU-a... Puno je toga Komadina napravio zbog čega iz izbora u izbore dobiva najveće povjerenje stanovnika Primorsko-goranske županije i povjerenje članova svoje stranke.

Nakon ostavke na mjesto ministra prometa 2012. članstvo je to koje je Zlatka izabralo na mjesto potpredsjednika SDP-a. 'Događaji u Ministarstvu' koje svi opisuju kao Komadinin trenutak slabosti u biti su bili, budimo realni i iskreni, bezočno sapunanje daske. Zlatko je to prešutio upravo zbog lojalnosti stranci i premijeru! Smjenjivani su ljudi iz Zlatkovog tima u Ministarstvu, projekti koje je predlagao, a među njima i Žuta Lokva, blokirani su, a u medijima su plasirane neistine o Zlatku iz anonimnih izvora. Netko drugi na njegovom bi mjestu to objavio javnosti, ali njegov je postupak zapravo dokaz njegove snage i tolerantnosti. Njemu je bio važniji obraz stranke nego vlastiti obraz! Nije mu bilo stalo biti ministar pod svaku cijenu. Dati ostavku kada shvatiš da su ti ruke vezane i da će ti projekti biti onemogućeni, bio je čin odgovornosti.

Većina članova stranke i građana zna i osjeća pravu istinu: Komadina je ostao dosljedan i vjerodostojan političar koji je dao ostavku na ministarsko mjesto, ali obraz nije izgubio.

Komadina je uvijek bio među članstvom, čovjek terena, jedan od 37 tisuća članova koje neizmjerno cijeni. Zlatko je onaj koji uvijek kaže: SDP nisam samo ja, SDP smo svi mi.'

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a