OGLASIO SE LOVRIĆ

'Piloti odlaze, ali se Krila Oluje neće ugasiti'

12.03.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Tjedan dana otkad je u javnosti buknula vijest da svih šest pilota akrobatske grupe Krila Oluje u sastavu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva odlaze iz Oružanih snaga zbog posla u Kataru, o svemu se oglasio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Drago Lovrić

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost, Lovrić je dao do znanja da su Krila Oluje ponos Hrvatske, no da neće prestati postojati zbog odlaska šest pilota.

'Oni su izuzetno osposobljeni i ne utječu na nacionalnu sigurnost jer to nisu borbeni piloti, nisu piloti koji lete na borbenim avionima, to nisu piloti koji lete na protupožarnim avionima, to nisu piloti koji prevoze unesrećene i oboljele. To je akro skupina, to je ponos Hrvatske, oni su izvršavali obveze na najbolji mogući način i mi smo ponosni na njih', rekao je Lovrić.

Krila Oluje, dodao je, opstat će i izvršavati svoje zadaće.

'Oružane snage RH imaju sposobnost održavati Krila Oluje i piloti Krila Oluje će napustiti Oružane snage sukladno svojim zahtjevima, ali Krila Oluje se neće ugasiti', kazao je Lovrić.

Podsjetimo, prije točno tjedan dana u medijima je odjeknula vijest da je svih šest pilota akrobatske grupe Krila Oluje zatražilo sporazumni prekid radnog odnosa zbog odlične ponude iz inozemstva, odnosno iz Katara, o čemu je pisao i tportal

Veliki udarac za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo čelni ljudi MORH-a i Oružanih snaga do sada nisu pretjerano komentirali, no svoje mišljenje za tportal dali su osnivači ratnog zrakoplovstva RH.