DESET GODINA ZATVORA

Pilot se molio bogu i nije spriječio nesreću

26.03.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Pilot iz Tunisa koji se prilikom problema u letu počeo moliti bogu za spas, a da pritom nije poduzeo potrebne sigurnosne mjere osuđen je na talijanskom sudu u Palermu na 10 godina zatvora, zajedno s kopilotom

PALERMO - Ostala 23 putnika iz zrakoplova koji se srušio u more kod Sicilije 2005. preživjeli su, neki od njih plivajući, a neki čekajući spas na plutajućim dijelovima turbo-propelerske letjelice ATR 72.

Nesreću zrakoplova na letu od Barija do tuniskog otoka Djerbe prouzročio je kvar na spremniku goriva, ali tužitelji su inzistirali i na krivnji pilota Chafika Gharbyja koji se uspaničio i glasno molio boga umjesto da slijedi upute za krizne situacije i pokuša doletjeti do najbližeg aerodroma.

Uz kopilota Alija Kebaiera, koji je također dobio 10 godina zatvora, još petero zaposlenika Tunintera, tvrtke u sastavu Tunisaira, osuđeno je na zatvorske kazne u trajanju od osam do devet godina.

Sedmero optuženih, koji nisu bili na izricanju presude u sudnici, uložit će žalbe na navedene nepravomoćne presude.

Angela Trentadue, čija je 27-godišnja kći poginula u nesreći, zadovoljna je izrečenim kaznama. Drugi član obitelji žrtve, koji nije htio biti identificiran, rekao je: 'Došlo mi je da zagrlim suca.'