Piletina garam masala

Piletina garam masala

14.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Nezaobilazan dio indijske kuhinje, garam masala, mješavina je nekoliko mljevenih začina (najčešće kima, korijandera, kardamoma, đumbira i crnog papra). Kao dodatak piletini, ovaj egzotični obrok dugo će se pamtiti

SASTOJCI:

250 ml jogurta
3 žlice svježeg korijandera ili peršina, nasjeckanog
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica garam masala smjese:
1 žlica sjemenke kardamoma
1 štapić cimeta (od oko pet cm)
1 žličica sjemenki kumina
1 žličica cijelih klinčića
3/4 žličice crnog papra
1/4 muškatnog oraščića, naribanog

2 žličice soli
1 veliki režanj češnjaka, nariban
3 pileća batka i 3 pileća zabatka
2 manja ljubičasta luka, narezana na tanke ploške
4 veće mrkve
nekoliko žlica maslinovog ulja
1 žličica garam masale
sol

PRIPREMA:

Pomiješajte jogurt, korijander ili peršin i maslinovo ulje, garam masala smjesu začina, sol i češnjak u posudi. Dodajte piletinu, dobro promiješajte da se meso obloži sa svih strana i ostavite da se marinira oko dva sata.
Stavite dvije rešetke u pećnicu, jednu u gornju trećinu, a drugu u donju trećinu.
Zagrijte pećnicu na 200° C.
Rasporedite luk na dno vatrostalne posude, lagano posolite. Položite komade piletine na luk, s razmakom, da ravnomjerno peku. Pecite oko sat vremena dok piletina nije pečena.
Razrežite mrkve na četvrtine i pomiješajte ih s maslinovim uljem, začinima i solju i pecite u donjem dijelu pećnice dok mrkva ne omekša i ne dobije lijepu boju.