NEVRIJEME POGODILO ISTRU

Pijavica na moru kod Novigrada

24.05.2013 u 16:58

Bionic
Reading

Istru je tijekom prijepodneva zahvatila jaka kiša s grmljavinskim nevremenom, a diljem poluotoka bilo je i tuče. Pulske ulice oko tržnice ponovno su poplavljene, što je izazvalo probleme vozilima i pješacima

Najviše oborina palo je između Pule i Rovinja, a nad Pulu se sručila i tuča. Pulski vatrogasci intervenirali su na Trgu Republike gdje je automobil Twingo kotačem upao u šaht, budući da se poklopac šahta uslijed bujice izdigao. U zgradi u Cisuttijevoj 15 ispumpavali su pak vodu iz hodnika i okna dizala, a vodene bujice teku i Flanatičkom ulicom.

Osim Pule, tuča je pogodila i Žminj, Kanfanar, Novigrad te cestu iznad Limskog kanala, a kako javlja Istramet, kod Novigrada nad morem zabilježena je i pijavica!

'Jedna je od glavnih karakteristika današnjeg dana i velika grmljavinska aktivnost, u razdoblju od dva sata nad i u neposrednoj blizini Istre zabilježeno je oko 1.500 udara munja', javlja meteorološki portal Istramet.

Zbog loših vremenskih prilika te vlažnih i skliskih kolnika, Istarska policija upozorava vozače na oprezniju vožnju te pridržavanje propisanih ograničenja i zabrana, a u slučaju stvaranja prometnih gužvi, pozivaju na toleranciju prema ostalim sudionicima u prometu.