PROMAŠIO SKRETANJE

Pijani vozač Ubera umalo završio na pisti zračne luke Franjo Tuđman

25.06.2017 u 10:58

Bionic
Reading

U petak nešto prije 22 sata pijani vozač Ubera autom je krenuo na pistu luke Franjo Tuđman. To je strogo zaštićena zona i kretanje je u njoj ograničeno

U zagrebačkoj policiji potvrdili su potvrdili kako su od zaposlenika Zračne luke Franjo Tuđman dobili dojavu da se u petak u 21.58 sati dogodio incident na ulazu u zračnu luku, nakon čega su izišli na teren.

Utvrdili su da je vozač Damir M. (51) skrenuo u krivi smjer prema ulazu u zračnu luku, gdje se nalazi i rampa koja je bila spuštena. Prošao je pored rampe te je tom prilikom okrznuo automobilom, nakon čega se odmah zaustavio i izišao iz vozila, potvrdili su u policiji Večernjem listu.

Damir M. prekršajno je prijavljen zato što je vozio pijan (imao je 1,1 promila alkohola u krvi), što nije imao važeću vozačku dozvolu i zato što je skrenuo na spomenutu cestu unatoč zabrani skretanja. 

Iz Ubera su poručili kako su pokrenuli istragu:

''Pravila ponašanja naših partner-vozača jasna su svima te ih se naši partner-vozači moraju strogo pridržavati. Utvrdi li se da je vozač bio pod utjecajem alkohola, neće mu biti dopušten daljnji rad preko Uberove aplikacije".

Iako u policiji tvrde da Damir. M. nije imao važeću vozačku dozvolu, u Uberu tvrde da su svi njegovi dokumenti važeći.