POKUŠAJ UBOJSTVA

Pijani mladić bocom razrezao 55-godišnjaka po vratu

20.01.2011 u 14:20

Bionic
Reading

U požeškom kafiću u utorak popodne pijani 26-godišnji mladić razbijenom je bocom bez povoda napao 55-godišnjeg Ljupka Brkana. Ozlijeđeni je završio s nekoliko posjekotinama na vratu, koje su okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede, a mladić je zaradio prijavu za pokušaj ubojstva

Incident se dogodio u ugostiteljskom objektu Plava ruža u Ulici Sv. Roka. Ž. Grabusin iz Gradskih Vrhovaca najprije je verbalno, a potom i fizički napao Lj. Brkana. Razbio je staklenu bocu, te je ostatkom stakla porezao 55-godišnjaka po vratu.

Iako u priopćenju PU požeško-slavonske stoji da je 55-godišnjak, inače hrvatski branitelj, napadnut bez ikakvog povoda, neslužbeno doznajemo da je do sukoba došlo na nacionalnoj osnovi. Glasnogovornica PU požeške Ivana Radić to nije željela potvrditi, te je ponovila da policija, ni nakon završenog kriminalističkog istraživanja, nema saznanja da je do sukoba došlo zbog nacionalne netrpeljivosti.

Potvrdila nam je pak da su obojica muškaraca bila u alkoholiziranom stanju. Napadač je u organizmu imao 1,76 promila alkohola, dok je 55-godišnjaku izmjereno 0,88 promila.

Iako su ozljede koje je zadobio 55-godišnjak okvalificirane kao lakše, zadržan je na liječenju u požeškoj Općoj bolnici. Protiv napadača, koji je od ranije poznat policiji, slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.