SLAVNI KREATOR

Pierre Cardin seli tvrtku u Rusiju

13.07.2016 u 13:07

Bionic
Reading

Legendarni francuski modni dizajner Pierre Cardin uskoro seli svoju tvrtku u Rusiju dodajući kako ga je na taj korak nagnala činjenica kako je rubalj jeftin te kako je poslovno okruženje u Rusiji idealno za otvaranje novih proizvodnih pogona

Preseljenje tvrtke još ranije je najavilo umjetnički direktor Pierre Cardina Rodrigo Basilicati dodajući kako su upravo završeni pregovori o i izgradnji novog pogona, dok je sam Cardin u razgovoru za agenciju Sputnik objasnio svoje razloge preseljenja.

'To je sasvim normalno budući je Rusija najveća zemlja na svijetu. Kako sam poznat u Rusiji, iz gospodarskog kuta gledišta tu odluku smatram dobrom, a pomoći će i u stvaranju novih tržišta', izjavio je dizajner dodajući kako je njegova tvrtka na ruskom tržištu nazočna već 40 godina.

'Rusija je dom vrlo bogate kulturne tradicije i zemlja koju vrijedi upoznati. Kako sam UNESCO-v ambasador dobre volje, ovaj potez smatram i diplomatskim iskorakom u povezivanju Francuske i Rusije', kazao je Cardin, podsjetivši kako je kao kazališni producent zaslužan za dvije ruske rock opere, 'Juno' i 'Avos', a koje su poharale ruska kazališta početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Cardin je pozvao na tješnju suradnju Pariza i Moskve, ističući kako Francuska i Rusija imaju dugu kulturnu suradnju koju treba nastaviti.

'Francuzi vole i poštuju Rusiju, no postoje ljudi koji priželjkuju rat i nažalost teško ih je zaustaviti. No ja duboko cijenim i volim Rusiju i to je jedan od ključnih razloga preseljenja', zaključio je slavni modni kreator.