tonino picula

'Ne želim biti predsjednik SDP-a, razmišljam o kandidaturi za Pantovčak'

12.02.2018 u 10:15

Bionic
Reading

Dok SDP-ovci neslužbeno već tragaju za novim predsjednikom stranke, odbijenica je stigla od Tonina Picule, koji se ovih dana u kuloarima spominjao kao mogući Bernardićev nasljednik

Iako bi ga neki voljeli vidjeti na čelu stranke, Tonino Picula u razgovoru za Večernji list odbacio je takve spekulacije. Treba biti realan, kazao je Picula, podsjetivši da je izbore za predsjednika SDP-a već dva puta gubio.

'Opteretiti pojedinca previsokim očekivanjima da u jednoj konfuznoj, teškoj konstelaciji odnosa može riješiti nagomilane unutarstranačke probleme bez iskrene podrške nije produktivno', poručio je Picula za Večernji list.

No Picula priznaje da je zainteresiran biti kandidat SDP-a za Pantovčak. 'Ne krijem da sam zainteresiran za izborne utrke u kojima se građani neposredno izjašnjavaju. Za to imam i dobre razloge. Dva puta sam dobio najveći broj preferencijalnih glasova na izborima za Europski parlament. Anketna izjašnjavanja građana također mi idu u prilog. Želja mi je da na iduće javne izbore izađem kao SDP-ovac, da nekim svojim utjecajem i ugledom pokušam pomoći prijeko potrebnoj afirmaciji stranke. Ali treba vidjeti kakve su nam mogućnosti. Kako će stranka funkcionirati u trenutku kada treba stati iza takve kandidature. Zato je rano sad kazati da ili ne, ali otvoreno kažem da o tome razmišljam', poručio je Picula.

  • +14
Tonino Picula Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Picula se već ranije spominjao kao mogući kandidat za Pantovčak, no posljednjih tjedana u kuloarima se proširila priča kako ga neki bliski Bernardićevi suradnici nagovaraju da preuzme i stranku. Takvu je ponudu očito odbio i ponudio se za predsjedničku utrku.