POTRAGA ZA MIROM

Picula opet ide u Kijev u ime Europarlamenta

21.02.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Tonino Picula, potpredsjednik odbora za Jugoistočnu Europu Europskog parlamenta, ponovno putuje u Kijev, u sastavu ad hoc Izaslanstva vanjskopolitičkog odbora koje je prije tri tjedna već posjetilo zemlju zahvaćenu nemirima

Razlog za putovanje u Kijev je ozbiljno pogoršanje političkog i sigurnosnog stanja u glavnom gradu Ukrajine, gdje je ovih dana u sukobima poginulo gotovo stotinu ljudi.

Picula će u Kijevu boraviti od 22. do 24. veljače, gdje će se sastati s Volodymyrom Rybakom predsjednikom ukrajinskog parlamenta (Vrhovna Rada), predstavnicima Euromajdana i njegovim zapovjednikom Andriy Parubyiem, a razgovarat će i sa šefom Odbora Europskih integracija Hrihoryiem Nemyrya, supredsjedateljem Euronest-a Borysom Tarasyukom, te supredsjedavajućima EU-Ukraine PCC (Odbora za međuparlamentarnu suradnju) Petrom Poroshenkom, Serhiijem Tihipkom.

Predviđeni su i sastanci s Vitalijem Klitschkom, liderom oporbene stranke UDAR, Oleksandrom Yefremovim iz vladajuće Stranke regije, te vođom Komunističke partije Petrom Symonenkom.

Također je planirano da se će se u nedjelju Izaslanstvo u čijem je sastavu zastupnik Picula, sastati s predsjednikom Viktorom Janukovičem, te utjecajnim šefom njegove administracije Andriyem Klyuyevem.

Ad hoc Izaslanstvo će o rezultatima razgovora u Kijevu odmah obavijestiti Europski parlament, koji idućeg tjedna zasjeda u Strasbourgu.