izbori_tportal copy-08

'NJIME UPRAVLJAJU INTERESNE SKUPINE'

Petrov o obratu oko Sauche: I Andrej Plenković je proceduralna greška

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov u Splitu je, komentirajući neproširivanje istrage protiv Tomislava Sauche u aferi Dnevnice zbog procesnih razloga, izjavio da nitko sa zdravim razumom i logikom ne može zaključiti da to nema veze s 'onim glasovanjem i sramotnom trgovinom u Saboru'

'Ne želimo da se ova država pretvori u proceduralne pogreške, a ako ćemo o tome govoriti, onda je Andrej Plenković proceduralna greška koja se dogodila Hrvatskoj', kazao je Petrov na predizbornom skupu Mosta u Splitu.

'Zar nije jednostavnije napisati proširenje istrage nego sve zaustavljati i gasiti zbog proceduralne pogreške? Još u Saboru govorili smo da se radi o sramoti, dnu dna hrvatske politike, ali neka su građani sve vidjeli i ukoliko žele, neka daju glas takvome HDZ-u. Ako zaista žele promjene i ako im je dosta takvoe politike, neka kažu 'dosta'. Most je na lokalnoj razini opravdao povjerenje građana i pokazao da zna voditi općine i gradove, izvući ih iz minusa i oporaviti ih. Svi oponenti priznat će da je našom pojavom politika postala čišća, postavili smo standarde i branimo ih. Mi polažemo račune jedino građanima', rekao je Petrov.

Predsjednik Mosta očekuje odlične rezultate i najavio da 'HDZ nikada više neće imati toliko župana kao danas', te najavljuje da osim Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko neretvanske županije spremaju i 'veliko iznenađenje' u Vukovarsko-srijemskoj. Njihov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj također je sasuo paljbu po Andreju Plenkoviću.

'To je čovjek kojim upravljaju interesne skupine poput Vladimira Šeksa, Nikice Valentića, Franje Grgurića i sličnih, on je briselski dečko koji ne osajeća bilo naroda. Kao župan neću biti poput njih, salonski političar i tuđi sluga, a Dalmacija više neće biti zaboravljena i neće biti paradna pista briselskih političara. Borit ćuz se zajedno s narodom da imamo iste uvjete kao Zagreb', kaže Bulj.

Obrat u aferi Dnevnice komentirao je sa 'maske su pale', te pozvao narod na demokratsku revoluciju kojom će se Hrvatska osloboditi od 'elitističko-uhljebničko-koruptivnih snaga'. S istupom Davora Stiera, koji je iznenadno izjavio da se zalagao za izvanredne izbore umjesto preslagivanja u Saboru, po Bulju slaže se 90 posto ljudi oko Andreja Plenkovića - ali ne i savjetnici Šeks, Valentić, Gregorić, Ivica Todorić i ostali. 'Po stilu i ponašanju Sanader je mala beba za njih', dometnuo je.

Političke teme pomalo su zasjenile događaj koji je najavljen kao posljednji predizborni skup za Split i županiju. Mostovi aktivisti su u ribarskoj lučici Matejuška pekli srdele i dijelili vino, a pala je i pjesma. Kandidat za gradonačelnika Ante Čikotić, koji se u utrku uključio prije samo desetak dana, kaže da će se dokazati kroz konkretne projekte. Znamo što želimo: sanirat ćemo Karepovac, otvoriti poduzetničke inkubatore i Split će ponovno biti ponos Dalmacije. Da, uključio sam se u zadnji trenutak, ali konstantno rastemo i u nedjelju ćemo biti veliko iznenađenje. Jedini možemo pobijediti Željka Keruma i u nedjelju ćete biti iznenađeni rezultatima', tvrdi Čikotić.

Završni skup Mosta u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal