PITA SE ŠTO JE SAUCHA DOBIO

Grmoja ironično o 'aferi dnevnice': Kakva slučajnost i neočekivani obrat!

17.05.2017 u 16:50

Bionic
Reading

Nakon što je zbog procesnih razloga ukinuto rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche u 'aferi dnevnice', o najnovijem obratu na svom Facebook profilu oglasio se Mostov politički tajnik Nikola Grmoja

'Kakva slučajnost i neočekivani obrat - tek desetak dana nakon što je zastupnik Saucha iznenadio čitavu javnost svojim glasom protiv opoziva ministra Marića, ukinuto je rješenje o proširenju istrage u aferi Dnevnice. Proceduralna greška otkrila se baš u slučaju i u korist osobe koja je imala presudni glas u Saboru kod odlučivanja hoće li se spasiti osobu zbog koje je Andrej Plenković žrtvovao cijelu Vladu', napisao je Grmoja na svom Facebooku.

'Gospodin Saucha tada je rekao da zauzvrat nije dobio ništa, što bi odgovorio na isto pitanje da ga se upita sada? A bilo bi zanimljivo čuti i odgovor USKOK-a, hoće li netko odgovarati za to što je za novu točku u aferi Dnevnice staru istragu samo proširio, a ne otvorio novu?', pita Grmoja.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer zbog procesnih je razloga ukinuo rješenje o proširenju istrage protiv Tomislava Sauche u 'aferi dnevnice', te ju je vratio Uskoku na ponovno odlučivanje. Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je Hini da je odluka ukinuta zbog procesnih razloga s obzirom da Zakon o kaznenom postupku ne poznaje termin 'proširenje istrage', već se može donijeti novo rješenje o pokretanju istrage koje se onda može spojiti s ranijim rješenjem.

Glas Tomislava Sauche, koji je nakon pokretanja istrage napustio SDP, bio je odlučujući kod glasovanja o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a HDZ-u se priklonio i kod glasanja o novom predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.