komentar sastanka

Petrov: Da sam na Plenkovićevom mjestu, ovo bih napravio s liječnicima

11.04.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov ocijenio je u utorak u Varaždinu da je potrebno promijeniti odnos i stanje u hrvatskom zdravstvu te da bi on, da je na mjestu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, udovoljio svim zahtjevima liječnika, kojima je od plaća važniji radno-pravni status

„Činjenica je da, kada vam pet glavnih udruga u hrvatskom zdravstvu stane rame uz rame i traži iste stvari, mislim da bi mu trebali zvoniti apsolutno svi alarmi koliko su ti zahtjevi opravdani”, rekao je Petrov komentirajući današnji sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s liječnicima.

Upozorio je kako liječnicima nije primarno povećanje plaća, nego radno-pravni status, vremensko-kadrovski normativ i sve ono što bi trebalo bitno poboljšati stanje u hrvatskom zdravstvu koje je, ocijenio je, katastrofalno.

„Pa ako vi mislite da je poželjno čekati 600 dana na neku pretragu koju vam je odredio ili predložio obiteljski liječnik, onda vi podržite Andreja Plenkovića ili nekog sličnog koji smatra da je stanje u hrvatskom zdravstvu očito dobro čim nema potrebe izaći ususret niti jednoj od pet najjačih udruga u hrvatskom zdravstvu”, rekao je Petrov.

Na novinarsku zamolbu u vezi s nagađanjima po kojima bi sljedeći Plenkovićev posao trebao biti u Europskoj komisiji ili u NATO-savezu, Petrov je rekao: „Za mene vam ne postoji važnija pozicija od predsjednika Vlade jer ta pozicija nudi osobi da najviše čini za interese hrvatskih građana.” Dodao je kako je tragično da netko u trenutku kada je predsjednik Vlade niti ne negira svoj interes za mjesto na drugoj poziciji.

  • +4
Sastanak Plenkovića s liječnicima Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Na pitanje bi li izbor premijera Plenkovića za jednu od tih pozicija mogao promijeniti perspektivu datuma parlamentarnih izbora, Petrov je odgovorio kako bi "bilo tragično da se kompletna država pa i vrijeme parlamentarnih izbora, koji su najvažniji izbori za neku državu, podrede političkoj karijeri jedne osobe".

Voli bih da Varaždin bude predvodnik političke promjene koja nasušno treba Hrvatskoj

Petrov je u utorak bio u Varaždinu kako bi sa zastupnikom Marinom Miletićem podupro kandidate s liste Mosta za izvanredne izbore za Gradsko vijeće 16. travnja.

„Skupili smo ekipu iznimno kvalitetnih i poštenih ljudi kojima je stalo do njihovog grada. Stalo im je da se njihov grad vodi pošteno i dobro, da ga se ne iskorištava za privatne interese, za politička prepucavanja”, rekao je Petrov. Naglasio je da je Varaždin uvijek po mnogočemu bio grad koji je bio prvi ili među prvim gradovima u Hrvatskoj.

„On je bio predvodnik što se tiče inovacija, projekata, poduzetništva, industrije. Voli bih da Varaždin bude predvodnik političke promjene koja nasušno treba Hrvatskoj”, poručio je.

Nositelj liste Mosta Krunoslav Vorih istaknuo je da su se komunalni i svi drugi problemi u gradu nagomilali, ali da se njihovo rješenje ne nudi. Jedino što se nudi je samopromocija mnogih političara, a novi projekti se ne pojavljuju. Mi u Mostu raditi ćemo drugačije. Otvorit ćemo vrata građanima za komunikaciju direktno s nama, za sve njihove probleme, ali i za njihove prijedloge”, rekao je Vorih.