mup odustao

Petrinjski branitelji odustali od prosvjeda protiv gradnje Centra za azilante

25.05.2019 u 12:23

Bionic
Reading

Inicijativa branitelja grada Petrinje koja je, suprotstavljajući se izgradnji Centra za azilante u Maloj Gorici, najavljivala prosvjed, odlučila je kako se prosvjed, najavljen za nedjelju, ipak neće održati

Kako navode u priopćenju, na sastanku 23. svibnja u Zagrebu, dobili su "čvrsta obećanja od predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova da se odustaje od realizacije projekta Uspostava infrastrukture i jačanje kapaciteta prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici". Dodaju međutim i kako će Inicijativa i dalje budno pratiti tijek događanja.

Branitelji su bili ogorčeni jer su se Ministarstvo, odnosno njegova Uprava za upravne i inspekcijske poslove, na njihove zahtjeve uporno oglušivali. Zbog toga su postavili rokove, kako će, ukoliko ne dobiju odgovore na svoja pitanja, na dan izbora za zastupnike u Europskom parlamentu, poduzeti sve zakonom dopuštene mjere, uključujući i blokadu prometnica prema Petrinji i Sisku.

U svojim su zahtjevima tražili jasnu očitovanje o stavljanju izvan snage svih dosadašnjih odluka o projektu Centra za azilante, zatim potvrdu Vlade da se na području Sisačko-moslavačke županije neće graditi još jedan Centar za azilante, da se o tome obavijeste Europski parlament i Vijeće Europe, te informaciju o prenamjeni 4 milijuna eura, koliko je bilo planirano za taj projekt.