MOSTOGRADNJA

Petrina: Bilo je dogovoreno da se Prgomet pozove

04.12.2015 u 12:33

Bionic
Reading

Stipe Petrina, budući saborski zastupnik Mosta za RTL je kazao kako je na prošlo nedjeljnoj klauzuri na Plitvicama zaključeno da se Prgometa pozove na sutrašnju u Zagrebu

Iskreno ne znam je li pozvan, ali znam da je bilo dogovoreno da ga se pozove', kazao je za RTL Petrina.

Podsjetimo, Prgomet je danas na Facebooku objavio da je pozvan na Mostovu klauzuru koja se u nedjelju održava u hotelu Antunović. Nakon njegove najave reagirali su iz Mosta priopćenjem u kojem su naveli da ga nisu zvali već da se on pozvao sam. Prgomet je iz Mosta izbačen nakon što su ga mediji snimili da iza leđa ostalim kolegama razgovara s premijerom Zoranom Milanovioćem u stanu ministra obrane Ante Kotormanovića.

Istovremeno, Gordana Rusak, buduća saborska zastupnica Most-a koja je izabrana u I. izbornoj jedinici i za koju se nagađa da je na 'Prgometova osoba', istaknula je za RTL kako Most u pregovorima s Domoljobnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste izostavljaja područja znanosti, obrazovanja i tehnologije.


Gospodin Grmoja navodi u medijima područja o kojima se još mora pregovarati izostavljajući, ne po prvi puta, obrazovanje, znanost i tehnologiju, o kojima se treba pregovarati u ponedjeljak prema dogovoru na Plitvicama.

'Osobno sam radila na materijalima za te pregovore i oni su spremni, ali očito nepotrebni. Nije mi jasno zbog čega se isključuje iz pregovora ovako bitan segment za razvoj gospodarstva i društva u cjelini. Dosad su obrazovanje i znanost bile vrlo zahvalne teme na kojima su se skupljali glasovi birača u predizbornim kampanjama svih stranaka ali samo dok se svjetla pozornice ne bi ugasila', kazala je Rusak.

Dodala je da je vjerovala da se to promijenilo kroz platformu Mosta te da stoga ne razumije i ne može prihvatiti stajališta i ignoriranje činjenice da se niti jedna reforma ne može provesti, niti se jedno gospodarstvo može izdići s dna bez ljudi - obrazovanih i kompetentnih.