OPASNOST OD BIJEGA

Petorici osumnjičenih dilera u Zagrebu određen istražni zatvor

03.09.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor zbog opasnosti od bijega petorici hrvatskih državljana starih 49, 48, 21, 42 i 47 godina koji se sumnjiče za preprodaju droge, priopćilo je Općinsko državno odvjetništo u Zagrebu.

Također, dodaje Zagrebačko tužiteljstvo, 49-godišnji prvookrivljenik sumnjiči se i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Tužiteljstvo sumnjiči 49-godišnjaka da je od početka 2021. do 1. rujna 2021. godine nabavljao kokain i heroin koje je u više navrata prodavao na području Zagreba, Rijeke, Vrbovskog i Hvara.

Prvookrivljenog 49-godišnjaka, sumnjiči se i da je pribavljao veće količine kokaina i heroina koje su na području Zagreba, prema njegovim uputama, dalje preprodavali trećeokrivljeni 21-godišnjak i četvrtookrivljeni 42-godišnjak, nakon čega su dobiveni novac međusobno dijelili. Uz to, tužiteljstvo sumnjiči 49-godišnjaka da je nabavljao veće količine heroina petookrivljenom 47-godišnjaku radi preprodaje na području Rijeke.

Drugookrivljeni 48-godišnjak osumnjičen je za nabavu veće količine kokaina koje je nabavljao radi preprodaje na području Zagreba.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila kako je u suradnji s riječkim i splitskim policajcima uhitila petoricu muškaraca koje sumnjiče za preprodaju droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja te da je pritom zaplijenila 224 grama kokaina, 192 grama heroina te jedan prerađeni i jedan plinski pištolj.