ulov u zagrebu

Policija prijavila petoricu dilera, zaplijenila kokain, heroin i dva pištolja

02.09.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Zagrebačka policija je u suradnji s riječkim i splitskim policajcima uhitila petoricu muškaraca koje sumnjiče za preprodaju droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja, a pritom je zaplijenjeno 224 grama kokaina, 192 grama heroina te jedan prerađeni i jedan plinski pištolj.

PU zagrebačka je izvijestila da su osumnjičenici stari 49, 48, 21, 42 i 47 godina te da su četvorica osumnjičenika uhićena na području Zagreba, a jedan na području PU primorsko-goranske.

Policija je precizirala kako 49-godišnjaka sumnjiči da je radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina i heroina koje je skrivao, vagao te prepakiravao u podrumu zgrade na Črnomercu koje je zatim preprodavao drugim preprodavačima i konzumentima na području Zagreba, Rijeke, Vrbovskog i Hvara.

Pretragom stana 49-godišnjaka pronađeno je 120 grama kokaina, 6,3 grama konoplje, digitalna vaga, oprema za pakiranje, prerađeni pištolj marke „sig sauer“ kalibra 9 milimetara s 43 komada streljiva kalibra 9 milimetara, provalnički alat, osam mobitela i novac.

Trećeosumnjičeni 21-godišnjak, dodaje policija, sumnjiči se da je od početka godine do 1. rujna od 49-godišnjaka nabavljao veće količine kokaina i heroina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na Trnju u kojem boravi neprijavljeno. Nabavljeni kokain 21-godišnjak je prodavao na području Zagreba, dok je zaradu dijelio sa 49-godišnjakom, nadodala je PU zagrebačka.

Policija je precizirala da je u stanu 21-godišnjaka pronašla 4,7 grama kokaina, gram konoplje te digitalnu vagu i dva paketića s tragovima kokaina.

Prvoosumnjičeni 49-godišnjak je drogu preprodavao i 42-godišnjaku koji je kokain skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Maksimira, nakon čega je drogu prodavao drugim preprodavačima i krajnjim konzumentima u Zagrebu. U njegovom stanu policija je pronašla osam grama kokaina, plinski pištolj marke „rohm“, potkapu s prorezom za oči, skijašku masku, periku i novac.

Policija sumnja da je 47-godišnjak nabavljao heroin od 49-godišnjaka i potom ga, nakon skrivanja, vaganja i prepakiravanja u stanu u Rijeci, prodavao na riječkom području.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te su protiv njih podnijete kaznene prijave, zaključila je zagrebačka policija.