DRŽAVNA MATURA

Petero osumnjičenih za krađu ispita pušteno na slobodu

18.06.2015 u 20:05

Bionic
Reading

Sudac istrage pulskog Županijskog suda u četvrtak je nakon ispitivanja na slobodu pustio trojicu 18-godišnjaka, 18-godišnjakinju i 43-godišnjakinju, osumnjičene da su iz pulske privatne gimnazije "Juraj Dobrila" ukrali ispite za državnu maturu

Policija je svih petero privela u srijedu, a u četvrtak ujutro ih je nakon kriminalističkog istraživanja odvedela pritvorskom nadzorniku istarske Policijske uprave, nakon čega ih je saslušao i sudac istrage.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su, nakon prethodnog dogovora, trojica 18-godišnjaka i 18-godišnjakinja, svi učenici privatne škole "Juraj Dobrila", 16. lipnja između 10 i 15,50 sati u školi u Ulici Ruže Petrović uzeli ključ prostorije u kojoj su bili zaključani ispiti. Potom su iz te prostorije ukrali dva ispita za državnu maturu i vratili ključ. Ukradene ispite potom su odnijeli 43-godišnjakinji, majci jednog od učenika koja je zapečaćene ispite otvorila, preslikala, te nakon toga i uništila.

Sumnjiči ih se da su počinili kaznena djela teške krađa te skidanja i povreda službenog pečata i znaka, dok je 43-godišnjakinja osumnjičena za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela.