interpelacija dp-a

Penava: Misli li tko da je 'AP' itko drugi osim Andreja Plenkovića?

01.02.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u srijedu da je cilj interpelacije DP-a i cijele oporbe opoziv Andreja Plenkovića s mjesta predsjednika Vlade zbog "pljačke neviđenih razmjera" i "duboke ispremreženosti" vladajućih struktura

"Situacija se iz dana u dan rapidno mijenja u kontekstu imena, ali narativ je uvijek isti, a narativ je pljačka", rekao je Penava osvrnuvši se na objavljenje poruke između Vladinih službenika i ministara s predsjednikom uprave Hrvatskih šuma.

Istaknuo je kako govori ono što većina Hrvatske, Sabora i političkih stranka misli, ali o tome šuti te poručio da će Hrvatska proći vrlo neslavno kao država i društvo "ako ne zaustavimo Andreja Plenkovića i ne maknemo ga s vlasti".

"Misli li tko u ovoj državi da nakon 20 i nešto ministara koji su smijenjeni nakon koruptivnih radnji, od kojih su neki završili u zatvoru, da Plenković o tome nije imao pojma? Misli li tko da je 'AP' itko drugi osim Andreja Plenkovića", upitao je Penava dodavši kako su dokazi na svakom koraku.

Dotaknuo se i slučaja Plenkovićeve "miljenice" Gabrijele Žalac, koja je završila u zatvoru isključivo zahvaljujući djelovanju europskog tužitelja dok su DORH-u materijali stajali u ladici dvije godine.

Otkrio je i kako je 2016./2017. podnio svoju pisanu ostavku tada netom izabranom premijeru Plenkoviću jer je Žalac imenovana ministricom.

Poziva "poštene HDZ-ovce" da prestanu šaputati po kuloarima

Da Plenković ima iole morala i brige za ovu državu, sam bi dao ostavku, tvrdi Penava. "Međutim, na njegovu svijest i odgovornost ne možemo se pozivati", dodao je.

Građane, poštene političare i "poštene HDZ-ovce" pozvao je da izađu iz sjene i prestanu šaputati po kuloarima, kafićima, na telefonima.

"Prestanite me opterećivati i vi iz Dubrovnika, i vi iz Osijeka, Vukovara i Zagreba… mislite na budućnost Hrvatske i naših generacija, i smijenite tog čovjeka jer ugrožava opstojnost svih nas", poručio je Penava.

Kao bivši HDZ-ovac ohrabruje svoje kolege u HDZ-u kako ne bi ispalo da ne voli i napada HDZ iz čisto političkih razloga. "Nađite onu hrabrost, ono poštenje, jer ide sve k vragu", kazao je.

Na pitanje je li ga itko ikada tražio da nekoga zaposli odgovorio je kako je manje bitno je li ga se tražilo, bitno je da nije postupio po tome.

"Nisam na dužnosti od jučer, govorimo o gotovo desetljeću", kazao je dodavši kako su članovi njegove obitelji i nakon 15 godina na istim pozicijama te da "njegovih direktora i pročelnika" nema u zatvorima, DORH-u, sudovima i aferama.