U RIJECI

Pekaru i njegovoj obitelji prijetio smrću zbog bureka

27.04.2013 u 19:35

Bionic
Reading

Nenad Strigiotti (25) nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog kaznenog djela protiv imovine iznuđivanjem. Osudila ga je sutkinja Vedrana Barbalić Biasiol naglasivši prilikom izricanja presude da je tijekom dokaznog postupka svjedočenjem žrtve, odnosno vlasnika pekare utvrđeno njegovo kriminalno postupanje i to kroz gotovo dvomjesečno razdoblje čime je utjerao strah u kosti vlasniku pekare i njegovoj obitelji, javlja Novi list

Strigiotti se teretio da je od početka rujna do listopada 2011. godine učestalo dolazio u pekaru i trgovinu istog vlasnika, a koja se nalazi u Baštijanovoj ulici tražeći od njega i njegovih prodavačica da mu daju burek i ostale pekarske proizvode, pivo, salamu i ostale prehrambene artikle jer da će u protivnom ubiti vlasnika i njegovu obitelj, piše Novi list.

'Nećeš više ostati ovdje, sve ću vas istjerati', vikao je Strigiotti po pekari i trgovini uglavnom u kasnim večernjim satima pijan, pa su mu prodavačice uglavnom u strahu pristajale dati sve što je tražio. No, jednog jutra u rujnu ušao je u pekaru i od vlasnika zatražio tri bureka, no kad je počeo galamiti, vlasnik ga je odveo u pomoćne prostorije samo da mu ne zaplaši redovne kupce, ali mu je i tamo Strigiotti zaprijetio smrću, njemu i obitelji, držeći u ruci razbijeni komad keramičke pločice mašući mu pred očima. 'Imam kući pušku, sve ću vas doći pobiti. Ja ću ići u zatvor, a svi vi pod zamlju', vikao je osuđeni. Prestrašen, vlasnik mu je dao bureke, no istog dana je otišao na policiju i prijavio ga.

Nakon Strigiotijevog uhićenja, zamjenica Općinske državne odvjetnice Barbara Volf Volčanšek ispitala je oštećenog vlasnika i prodavačicu koja je potvrdila neugodne događaje. Strigiotti se pak branio da nikada nije dolazio u prostorije pekare i trgovine, premda je potvrdio da obitelj koju je iznuđivao poznaje. Priznao je čak i da je u dobrim odnosima s njima, no poricao je da je ikome od njih upućivao prijetnje. Nenad Strigiotti višestruko je osuđivana osoba, a do sada je osuđivan zbog krivotvorenja, nasilničkog ponašanja i prijetnji.