DIJAGNOSTIKA DJECE

PBZ donirao KBC-u Sestre milosrdnice 450 tisuća kuna vrijedan UZV uređaj

21.12.2021 u 13:24

Bionic
Reading

Suvremeni ultrazvučni (UZV) uređaj vrijedan gotovo 450 tisuća kuna, namijenjen kvalitetnijoj dijagnostici i liječenju neurorizične djece, donirala je PBZ Grupa zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice

Iz te grupe Privredne banke Zagreb u utorak su priopćili da su ovu donaciju realizirali u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan", kao dio Intesa Sanpaolo Grupe, čime je omogućena kupnja UZV color doppler uređaja s dvije sonde za bolničku Kliniku za pedijatriju.

Predstojnica te klinike Orjena Žaja istaknula je iznimnu važnost doniranog uređaja koji će neuropedijatrijskom timu omogućiti ranu dijagnostičku intervenciju i uključivanje ugrožene djece u što raniju habilitaciju.

"Upravo rana intervencija temeljna je pretpostavka povoljnog ishoda u liječenju neurorizične djece", naglasila je Žaja.

Dodala je da, osim hitnog zbrinjavanja akutno neurološki ugroženog djeteta, dijagnostika koju omogućuje taj UZV uređaj ima i pozitivan učinak na kognitivni i motorički razvoj djece bilo koje dobi.

Napomenula je da nabava aparata za ultrazvuk mozga i transkranijski color doppler krvnih žila pruža mogućnost implementacije vrhunske zdravstvene skrbi za djecu s neurološkim oštećenjima, pa će uvelike doprinijeti kvaliteti liječenja bolesne djece".

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić također je zahvalio PBZ Grupi na toj vrlo vrijednoj donaciji koja će im pomoći u kvalitetnoj dijagnostici i liječenju malih pacijenata.

Donacija je dio projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan", putem kojeg ta grupacija od 2008. pomaže projekte za dobrobit djece i mladih.

Predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić izrazio je zadovoljstvo što su pomogli toj bolnici .

"Ovo je 59. donacija za dobrobit djece i mladih koju smo realizirali putem našeg humanitarnog projekta. Za projekt 'Činim dobro svaki dan' do sada smo prikupili 26 milijuna kuna, a samo u ovoj godini za donacije bolnicama i dječjim domovima iz njega smo izdvojili šest milijuna kuna, istaknuo je Blažić.