'atipična stranka'

Paus: Predsjednik pulskog IDS-a Deković napustio stranku

15.11.2022 u 17:25

Bionic
Reading

Predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković odstupio je s dužnosti i napustio stranku nakon što je Predsjedništvo IDS-a odlučilo raspustiti predsjedništvo pulske organizacije i ono Brtonigle, potvrdio je to predsjednik IDS-a Dalibor Paus na konferenciji za novinare u utorak poslijepodne

Kako je rekao Paus, sada bivšem predsjedniku pulske podružnice IDS-a Dekoviću "ponuđeno je da bude dio rješenja, da bude član Povjerenstva za Pulu i na taj način aktivno sudjeluje u važnim odlukama za budućnost podružnice", a on je odgovorio da će razmisliti.

"Do zadnjeg časa se dvoumio i na kraju je očito netko umjesto njega odlučio da zbog vlastitog ega odigra uloge žrtve, svojevrsnog disidenta IDS-a", ocijenio je Paus.

"Svi su se, počevši od medija, u prvim mjesecima mandata sada već bivšeg sastava pitali gdje je nestao pulski IDS. Jednostavno - bio je utopljen u čaši, zarobljen u bespredmetnim raspravama o stvarima koje su dogodile prije 20 i više godina. Odgovorno tvrdim da je Dekoviću bilo itekako jasno, vjerojatno više od svih ostalih, da stvari nisu funkcionirale i da je podružnica bila paralizirana jer ni on nije bio zadovoljan", istaknuo je Paus.

Ocijenio je da je Deković na odlasku rekao mnogo neistina.

IDS, smatra Paus, neće nikome dati da osobne ambicije i ega budu važniji od stranke, koja će raditi u korist građana.

"IDS je, od samog osnutka, atipična stranka. Razlikujemo se od drugih po mnogo čemu, ali i po pitanju da u našim redovima ima mjesta za različita mišljenja i poglede na svijet. Nažalost, Deković i njegovi mentori na to gledaju drugačije", istaknuo je Paus

"Povjerenje koje su dobili od fiducijara na prošloj pulskoj Skupštini IDS-a zloupotrijebili su da zbog osobnih animoziteta i revanšizma i izbace one koje imaju druge poglede", rekao je Paus.

Podsjetio je kako na mnogim sastancima s Dekovićem i sad već bivšim vodstvom pulskog IDS-a vodstvo stranke upozoravalo da je potrebno "staviti glave skupa, spajati i povezati ljude, graditi mostove suradnje i povjerenja".

"Prošlost se ne može promijeniti, ali njihov je zadatak bio da, kao najveća i najstabilnija opcija u Puli, nude rješenja za probleme koje tište ljude danas. Nažalost, na prste jedne ruke možemo nabrojiti njihove zasluge, a i na to ih je Središnjica morala poticati", poručio je Paus.

Dodao je da novo Povjerenstvo ima zadatak posložiti stvari tako da se pulskom IDS-u vrati povjerenje građana i organizira izbore unutar sto dana.