LOKALNI ŠIBENSKI POLITIČAR

Paško Mikulandra bacio suzavac na Hebranga

Bionic
Reading

Lokalni politički konvertit Paško Mikulandra izazvao je incident koji se dogodio u utorak u Šibenskom kazalištu za vrijeme predizbornog skupa HDZ-ovog predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija

Naime, policija nije željela otkriti identitet počinitelja. Oni tek navode kako su dovršili prekršajnu obradu nad 30-godišnjakom iz Šibenika (op. a. Mikulandra je rođen 1979. godine), za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o oružju.

Policija je nedvojbeno utvrdila kako je osumnjičeni za vrijeme održavanja Hebrangova predizbornog skupa nekoliko puta iz bočice spreja za samoobranu raspršio suzavac. I to, kako navodi policija, zbog nezadovoljstva aktualnom politikom.

Tijekom prekršajne obrade, osumnjičeni je dragovoljno predao policiji bočicu spreja za samoobranu. Također, izvršena je i pretraga stana koji koristi osumnjičeni. Međutim, nisu pronađeni neki drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s incidentom u Šibenskom kazalištu.

Inače, Paško Mikulandra prisutan je već godinama na šibenskoj političkoj sceni. Najpoznatiji je po tome što je stranačke dresove mijenjao jednako često kao što neki mijenjaju donje rublje.

Gotovo da je više političkih stranaka u koje je bio učlanjen, nego onih u koje nije. Pokušavao je zadobiti povjerenje birača i na niz lokalnih izbora, kako na gradskim tako i županijskim razinama. Bio je predsjednik šibenskog HKDU-a, nositelj Nezavisne liste Maslina, kandidat Hrvatskog dalmatinskog doma i niza drugih egzotičnih političkih opcija. Najduže se zadržao na poziciji predsjednika gradske četvrti Plišac.

Nakon posljednjih lokalnih izbora na kojima je Ante Županović pobijedio Nedu Klarić, hvalio se kako je 'odradio' veliki broj glasova za aktualnog gradonačelnika. Čak je i tvrdio kako mu je gradonačelnik kao protuuslugu obećao posao u Gradskoj upravi, i to kao koordinatora za lokalnu upravu.

Inače, šibenski gradonačelnik Ante Županović oštro je usudio incident koji se dogodio u Šibenskom kazalištu. 'Šibenik je grad koji želi dobrodošlicu svakome, a posebice kandidatima za odgovornu i časnu dužnost hrvatskog predsjednika', naglasio je Županović.