promet

Paški most zbog jakog vjetra otvoren samo za osobna vozila

30.11.2021 u 07:18

Bionic
Reading

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoren je Paški most, a u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, izvijestio je Hrvatski auto-klub u utorak

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala DC8, državna cesta DC1, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Krčki most i Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski.

Ponegdje ima i magle. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-Donji Lapac te na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. obavezna je zimska oprema.

Na graničnom prijelazima Bajakovo Batrovci na izlaz se čeka jedan sat.