hak upozorava

Pas na autocesti, autobus u kvaru, gužva na rotoru... Stanje u prometu pogoršava se iz sata u sat

22.12.2018 u 12:41

Bionic
Reading

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, vrlo gust na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Na pojedinim dionicama vozi se usporeno, u kolonama u pokretu

Iz HAK-a pozivaju vozače na pojačan oprez na autocesti A5 između čvorova Đakovo i Sredanci, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o psu.

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, vrlo gust na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Na pojedinim dionicama vozi se usporeno, u kolonama u pokretu.

Autobus u kvaru na čvoru Orehovica Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Dalmacije. Magle ima i na autocestama: A1 Šestanovac-Ravča-Karamatići, A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i vijadukta Bukovo te A10 Čarapine-Ploče.

'Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila', kažu iz HAK-a.

A3 Bregana-Lipovac:

  • kod naplatnih postaja Zagreb-istok u smjeru Lipovca kolona vozila u pokretu duga je oko 8 km;
  • kod graničnog prijelaza Bajakovo kolona teretnih i osobnih vozila na izlasku iz Republike Hrvatske duga je oko 7 km;
  • na autocesti A3 između graničnog prijelaza BREGANA i naplatne postaje BREGANA u smjeru Lipovca. Prometuje se u koloni u pokretu;
  • teretno vozilo u kvaru na zaustavnom traku autoceste A3 na 77. +300 km između čvora KRIŽ i čvora POPOVAČA u smjeru Lipovca.;
  • prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici na 28. +500 km između čvora Lučko i čvora Buzin u smjeru Lipovca;
  • autobus u kvaru na autocesti A3 na 14+300 km između čvora JANKOMIR i čvora Lučko u smjeru Lipovca;
  • kod naplatnih postaja ŽUPANJA - u smjeru Bajakova - kolona vozila duga je oko 1 km. 

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • prometna nesreća na autocesti A1 na 345. +000 km između čvora VRPOLJE i čvora PRGOMET u smjeru Dubrovnika.
  • A4 Goričan-Zagreb:
  • predmet na kolniku na čvoru KRALJEVEČKI NOVAKI u smjeru Zagreba.

Od 21.12. u 08:00 sati do 22.12. u 16:00 sati u mjestu Cage i Krajačići na državnoj cesti DC5 vozit će se uz privremenu regulaciju.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama: ŽC5126 Kosinjski Bakovac; ŽC5156 Bunić; ŽC5164 Vrebac-Podlapača; ŽC5166 Egeljac-Mali Alan; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5199 Štirovača-Šušanj; ŽC59122 Šušanj-Ledenik; ŽC59123 Šušanj-Konjsko; sve lokalne i županijske ceste na području Korenice i Senja.

  • +39
Zatvoren remetinečki rotor i otvorene zamjenske prometnice Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od 5t ukupne nosivosti i visine veće od 3,5m presumjeravaju se na Buzin.

'Tijekom jutranjih i poslijepodnevnih sati pozivamo na strpljenje i dodatni oprez zbog veće prometne gužve', zaključuju iz HAK-a.