SASTANAK KOD OREŠKOVIĆA

Partizani će predložiti kandidata za ministra branitelja

09.03.2016 u 13:04

Bionic
Reading

Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABH) kazao je kako je moguće da će udruga kojoj je na čelu predložiti svog čovjeka za ministra branitelja

'Naša je udruga vezana uz Ministarstvo branitelja i dobio sam poziv kao predsjednik SABH-a, premda sam i hrvatski branitelj i umirovljeni časnik HV-a. Glogoški i Klemm su me čudno promatrali, u smislu otkud ja tu', kazao je Habulin za Novi list.

Habulin je pojasnio d aje prošlog petka bio na sastanku kod premijera Tihomira Oreškovića zajedno s Đurom Glogoškim, Josipom Klemmom i ostalima.

Bio je to, kaže, zanimljiv sastanak na kojem je Orešković poticao prisutne da mu predlože ljude za ministra, Tomislav Karamarko tvrdio da je Brkić njegov jedini kandidat, Božo Petrov je šutio, a branitelji se uglavnom žalili na tretman u društvu.

'Ne može ministre birati ulica. Ali, kad je već tako, razgovarao sam sa svojim suradnicima u SABH-u i moguće je da će i naša udruga predložiti nekog ministarskog kandidata.
Imamo kvalitetnih ljudi, branitelja, i možda ćemo već u srijedu objaviti tko je naš kandidat', zaključio je Habulin za Novi list.