PRAVILA PONAŠANJA

Partijaneri, ovoga se morate pridržavati na Zrću

07.04.2014 u 15:15

Bionic
Reading

Famozni bonton za razvratne turiste Novalje, a posebice Zrća, bit će tiskan za desetak dana. Pravila koja će donijeti zapravo se baziraju na ranijoj Odluci o javnom redu i miru, a slične odluke imaju gotovo sva turistička mjesta na Jadranu

Iz Turističke zajednice grada Novalje doznajemo kako je više od sto tisuća letaka na pet jezika spremno za tisak. Oni će biti dijeljeni turistima, a baziraju se na Odluci o javnom redu i miru donesenoj u srpnju prošle godine.

U formatu letaka lakše će doprijeti do turista koji su prethodnih godina svojim neobuzdanim ponašanjem sablažnjavali domaće stanovništvo, ali i narušavali imidž Novalje kao obiteljske destinacije. Naime, u to mirno turističko mjesto koje je svoju turističku ponudu baziralo na obiteljskim gostima, posljednjih godina partijaneri sa Zrća doživljavaju kao 'party zonu'.


2012. se čak spominjao referendum o budućnosti Zrća. Ipak, novi gradonačelnik Ante Dabo netom nakon što je prošle godine zasjeo u fotelju svog prezimenjaka Ivana, koji je sve te godine blagonaklono gledao na nekontroliranu ekspanziju Zrća, donio je Odluku o javnom redu i miru.

Dijelovi te odluke bit će tiskani u brošuri. Tako će turistima biti 'nacrtano' da se ne smiju prešetavati goli izvan nudističkih plaža, a kretati se po gradu i ulaziti u javne prostore također neće smjeti goli, ali niti u kupaćem kostimu, jer kazna je tisuću kuna.

Zabranjeno je i izležavanje na javnim mjestima, na klupama, parkovima i travnjacima. Također će mladi turisti biti spriječeni i u konzumiranju alkohola na javnim površinama, izuzev su javne manifestacije.
Ne smije se stvarati buka, galamiti, vikati tj. remetiti javni red i mir za vrijeme turističke sezone, i to od ponoći do sedam ujutro i za vrijeme dnevnog odmora od 14 do 17 sati.

Drže li se turisti ovih pravila, nadgledat će policajci, ali i komunalni redari.