NEUGODNA ZAPARA

Par stupnjeva hladnije uz sparinu pa novi toplinski val

08.06.2015 u 09:47

Bionic
Reading

U utorak nam stiže kraće osvježenje s lokalnim pljuskovima, ponegdje i izraženijim, koje će potrajati do četvrtka. Mjestimično može biti i nevremena s grmljavinom. Temperature će pasti za par stupnjeva, no bit će sparno, a od četvrtka će, s više sunčanog vremena, ponovno biti sve toplije, za vikend i vruće

U utorak će biti djelomice do pretežno sunčano. Poslijepodne će biti oblačnije i nestabilnije pa će biti češće pojave prolazne kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje i izraženijih. Vjetar će biti slab, samo u slučaju pljuskova mogući su jači udari vjetra. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 25 do 30°C.

U srijedu će biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Još uvijek će biti nešto nestabilnije pa će postojati mogućnost za lokalne pljuskove, uglavnom poslijepodnevne. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 25 do 30°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Tijekom poslijepodneva, uglavnom u unutrašnjosti, zaleđu Dalmacije i na krajnjem jugu, postojat će mogućost za poneki lokalni pljusak. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 26 do 31°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano, tek mjestimice u unutrašnjosti uz malu i umjerenu naoblaku. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 27 do 32°C.

Za vikend će vrijeme biti bez značajnije promjene. Posvuda će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz malu, mjestimice i umjerenu naoblaku. Temperature bi u Slavoniji i u zaleđu Dalmacije ponovno mogle dosezati 33°C.