MIRIS VJERE

Papa naručio ekskluzivni parfem samo za sebe!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.03.2012 19:10
  • Objavljeno 18.03.2012 u 19:10
PAPA BENEDIKT

PAPA BENEDIKT

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Miris koji objedinjuje cvijet limete, verbenu i proljetnu travu osmislila je talijanska autorica parfema Silvana Casoli: riječ je o novoj kolonjskoj vodi namijenjenoj Papi.

Izbirljiv kad je u pitanju odora, crvene mu cipele rade po mjeri, piše internetsko izdanje Guardiana, papa Benedikt XVI. je pojam narudžbe podignuo na sasvim novu razinu jer je naručio da se za njega napravi nova kolonjska vodica.

U mirisu će se osjetiti limeta, verbena i trava, kaže autorica Silvana Casoli koja je već radila parfeme za Madonnu, Stinga i španjolskoga kralja Juana Carlosa.

Casoli je s dosad najuzvišenijim klijentom sklopila "pakt tajnosti" i neće odati potpuni popis sastojaka, ali kaže da je stvorila ugodnu kolonjsku vodu "na temelju njegove ljubavi prema prirodi".

Vatikan je uočio Silvanu Casoli kad je angažirana da osmisli mirise za katolike koji su hodočastili u Santiago de Compostelu u Španjolskoj. Napravila je 'Vodicu vjere' i 'Vodicu nade' (Acqua della Fede i Acqua della Speranza), a ti su se mirisi toliko svidjeli lokalnom svećenstvu da su ih darovali i Papi, piše talijanski dnevnik Il Messagero.

Tada je i sam Benedikt XVI. odlučio naručiti miris. Vatikan je već opovrgavao medijske tvrdnje da je Papa 'šminker' i objašnjavao da su njegovi neobični šeširi, među kojima i crveni panama-šešir, odraz poštovanja prema papinskoj tradiciji, a ne modne osviještenosti.

Poželi li tko zamirisati poput Pape, želja mu se, nažalost, neće ostvariti, prenosi Guardian riječi Silvane Casoli. "Nikad ne bih za novoga klijenta ponovila isti parfem".

Ona svoje druge parfeme, dostupne svima, opisuje kao "proizvod plemenitih i rijetkih esencija koje njoj i njemu šalju nezaboravnu olfaktornu poruku".

U liniji njezinih "senzualno elegantnih" muških mirisa nalazi se i miris "Perfume of Italy" koji obuhvaća miris talijanskih "mora, gorja i prirode", kao i parfem "Cannabis" koji opisuje kao hipnotičan.

Po Guardianovu pisanju, biskupi i kardinali vjerojatno neže biti zainteresirani za parfem "Nude", inspiriran "mirisom kojim samo žensko tijelo može zračiti u stanju ekstaze".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi