naselje batajnice

Pao mali zrakoplov kod Beograda, poginuo pilot

10.08.2023 u 20:29

Bionic
Reading

Pilot malog zrakoplova poginuo je u četvrtak kad se njegova letjelica srušila tridesetak kilometara zapadno od Beograda, potvrdile su hitne službe i policija

Pad zrakoplova na području naselja Batajnice prijavljen je desetak minuta poslije podneva, ali se zbog teško pristupačnog terena u prvo vrijeme u medijima nagađao uzrok i ishod nesreće. Voditelj letenja na malom sportskom aerodromu "13. maj" Boško Todorović rekao je novinarima kasnije da je vodio taj let i potvrdio da je izgubio kontakt s pilotom.

Let je, poslije standardnih provjera na zemlji, počeo normalno, ali je nakon jednog od zaokreta pilot prijavio da ima problem s upravljanjem. "Par puta sam ga poslije toga zvao radiovezom, nije ništa odgovarao i niti minutu kasnije došlo je do nesreće, s nekih 700 metara udario je u zemlju i zapalio se", rekao je Todorović za RTS, uvjeren da je razlog pada tehnički problem.

Aerodrom "13. maj", na kojem je i centar za obuku pilota ultralakih zrakoplova, nalazi se u Zemun polju, 10 kilometara zapadno od Beograda.

Na očevid su izišle ekipe Direktorata za civilno zrakoplovstvo i Centra za istraživanje nesreća koje trebaju utvrditi točne razloge i okolnosti nesreće.