SKANDAL U PULI

Pamić o psovanju Belleove crne majke

27.08.2012 u 07:58

Bionic
Reading

U MAXtv Prvoj ligi uvijek neki skandali. Najnoviji se dogodio u Puli gdje je došlo do verbalnog vrijeđanja između trenera Istre 1961 Igora Pamića te Splitovog napadača Henrija Bellea

Skandal u Puli. Splitski strateg Tonči Bašić optužio je svojeg kolegu na suparničkoj klupi kako je na rasističkoj osnovi vrijeđao kamerunskog golgetera, inače bivšeg Istrinog igrača. Igor Pamić ne poriče uvrede, ali ne i rasizam.

'Sudjelovao sam u tom verbalnom prepucavanju. No, treba naglasiti da je upravo Belle počeo s cijelom pričom. Pri pozdravljanju igrača uoči utakmice nije želio niti jednom mojem igraču pružiti ruku. On je jedan obični cirkusant koji voli uvijek biti u prvom planu, obični provokator. Ako on nije u prvom planu, on će nešto smisliti, znamo to otprije kada je protestirao da ga se vrijeđa na rasnoj osnovi,' govorio je Pamić za Jutarnji list te dodao:

' On mi je prvi u prolazu je… mater. Priznajem, uzvratio sam. Ne kažem da je to u redu, no to je normalna reakcija u takvoj situaciji.'

A evo što Pamić kaže o spominjanju crne majke.

'Što da kažem, majka mu vjerojatno nije bijela?! Ako je tako, onda je točno da sam mu vrijeđao ‘crnu majku’. No, ja nisam rasist i nikad nisam bio, boja nečije kože mi je potpuno nevažna. Ne znam zašto on ima tu stalnu potrebu da bude u žiži interesa. Da ja nešto slično napravim kod njega doma u Kamerunu, vjerojatno bi me spalili na lomači. On može vrijeđati, a mi smo rasisti kada vrijeđamo njega?! Nitko ga nije vrijeđao zato što je crn nego zato što je zločesti provokator,' završio je Pamić.