PLJAČKE NA RIJEČKOM PODRUČJU

Pali lopovi koji su počinili štetu od pola milijuna kuna

16.01.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je danas da su riječki, opatijski i crikvenički policijski službenici riješili ukupno 48 provala u kuće, stanove i vikendice te da je uhićen i lopov iz Svetišta Majke Božje na Trsatu

Deset dana nakon provale u Svetište Majke Božje Trsatske i krađe zlatnog nakita, zavjetnih darova građana u vrijednosti od oko 100 tisuća kuna, policija je pronašla počinitelja, a kod njega i dio ukradenih predmeta koje još nije prodao.

Radi se o 33-godišnjem Riječaninu koji je danas, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad njim, predan pritvorskom nadzorniku.

Opsežna istraga je provedena i nad 41-godišnjakom s Korčule i 22-godišnjakinjom sa šireg područja Novog Vinodolskog. Pronađeni su 12. siječnja na području Matulja. Muškarac je pokušao pobjeći policiji, no bezuspješno te su oboje privedeni u opatijsku Policijsku postaju zbog sumnje da su počinili kaznena djela.

Utvrđeno je da su od studenog prošle godine do 12. siječnja ove godine provalili u više kuća i stanova na širem opatijskom području, na području Kastva i Viškova te na području Rijeke, Kostrene i Hreljina. Većinom su krali novac i zlatninu, ali i druge predmete.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a materijalna šteta se procjenjuje na najmanje 460.000 kuna. Muškarac je kazneno prijavljen za 23 teške krađe, od čega dvije u pokušaju, dok je mlada žena kazneno prijavljena za šest teških krađa, od kojih dvije u pokušaju.

U protekla dva tjedna uspješna je bila i crikvenička policija koja je riješila 25 teških krađa provaljivanjem u kuće i vikendice na širem području Crikvenice i Novog Vinodolskog. Za ta su nedjela prijavljena četiri počinitelja, nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.