ministar uređenja i graditeljstva

Paladina o svojoj imovini: Puno sam radio, ali sam puno i riskirao. Sve sam stekao na zakonit način

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2022 10:35
  • Objavljeno 16.04.2022 u 10:35
Ivan Paladina

Ivan Paladina

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina ustvrdio je u razgovoru za uskrsni trobroj Jutarnjeg lista da je svu imovinu stekao zakonito te obećao da će ubrzati obnovu

Angažman vlade po pitanju obnove i želja da se maksimalno pomogne građanima je daleko veća nego što je to slučaj u nekim drugim zemljama koje su imale slična iskustva. Obnova je svakako jedan od glavnih prioriteta i mogu reći da u tom smislu imam snažnu podršku vlade i premijera. No, unatoč tome, svi smo složni u činjenici kako dinamika pokretanja radova mora biti veća i to će biti moj glavni zadatak, kazao je Paladina. Na tvrdnju da u Zagrebu više od dvije godine nakon potresa nemamo nijednu konstrukcijski obnovljenu nekretninu ministar kaže da ta činjenica govori sama za sebe.

Mogu se složiti s time da je obnova konstrukcije najzahtjevniji dio obnove, kao i da je u međuvremenu puno posla napravljeno u segmentu nekonstrukcijske obnove i zbrinjavanja ljudi, ali ovaj dio moramo ubrzati. Moj glavni zadatak bit će upravo da građani vide sve veći broj otvorenih gradilišta. Ustvrdio je i da početak gradnje tisuću domova u godinu dana ne zvuči nerealno. Nije ta brojka određena slučajno, već je nastala kao rezultat detaljnog sagledavanja cjelokupnog procesa. Tome će uvelike pridonijeti ovih nekoliko konkretnih koraka koje sam predstavio u planu obnove, koji možda ne izgledaju kao nešto novo, ali će u praksi činiti veliku razliku.

  • +5
  • +2

Ministar Paladina predstavio plan ubrzanja obnove nakon potresa

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Najbogatiji hrvatski ministar rekao je i da je sve što je zaradio rezultat njegova 15-godišnjeg menadžerskog rada, poduzetničkih pothvata i ulaganja. Puno sam radio, ali sam puno i riskirao, vidi se to iz moje imovinske kartice, isto kao i koliko kredita imam. Nisu to moji prvi krediti, imao sam ih puno u životu. Sve što sam stjecao sam ili štedio ili ulagao, dizao kredite i ponovno ulagao, a sve od navedenog bilo je u privatnom sektoru i na tržišnim osnovama te, ono najvažnije, bilo je zakonito. Rekao je i da nije razmišljao kako je zaradio prvi milijun te da je značajna sredstva zaradio u zadnjih deset godina, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!