gužva pred golom

Ovo su ljudi koji žele na čelo Liječničke komore, među njima nekadašnji suradnici, danas ljuti rivali

29.04.2019 u 10:38

Bionic
Reading

U Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK) održat će se krajem svibnja izbori za predsjednika te strukovne udruge i zastupnike u Skupštini HLK-a, a nakon završenog postupka kandidiranja, prema neslužbenim informacijama, za mjesto predsjednika prijavilo se šest kandidata.

To su sadašnji prvi dopredsjednik HLK-a i vršitelj dužnosti predsjednika Krešimir Luetić, bivši predsjednik HLK-a, koji je smijenjen polovicom prošle godine, Trpimir Goluža i sadašnja potpredsjednica HLK-a i predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Ada Barić Grgurević. Njih troje na prošlim su izborima nastupali zajedno zastupajući program HUBOL-a.

Kandidaturu za predsjednika HLK-a predali su i kirurg Hrvoje Tomasović, sadašnji član Izvršnog odbora HLK-a Miran Cvitković i anesteziolog iz KBC-a Zagreb Matija Majić.

Kandidature su se primale do nedjelje u ponoć, a konačna lista kandidata bit će objavljena 3. svibnja, nakon što izborno povjerenstvo provjeri zadovoljavaju li svi kandidati potrebne uvjete.

  • +7
Hrvoje Tomasović Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izbori za predsjednika po prvi puta će se odvijati elektroničkim glasovanjem, po principu jedan član - jedan glas. Članove Skupštine HLK-a birat će članovi na županijskoj razini, a broj članova koji se bira ovisi o broju liječnika u nekoj županiji, pri čemu se u Zagrebu, kao najvećem zdravstvenom središtu, bira trećina Skupštine.

Glasovanje će se provoditi od 20. do 26 svibnja.