UPLELA I DJECU

Ovo je odgovor Grabar Kitarović na prozivke oko NATO-a

28.10.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović reagirala je na medijske prozivke da nije napustila posao u NATO-u kako je to najavljivala, rekavši 'da je ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru i odbila nekoliko vrlo privlačnih ponuda u inozemstvu da bi se vratila u Hrvatsku'

Podsjetimo, neimenovani visoki dužnosnik NATO-a otkrio je Jutarnjem listu da je Kolinda Grabar Kitarović još uvijek zaposlenica NATO-a te je tijekom kampanje za predsjedničke izbore na neplaćenom dopustu.

Na dužnosti koju je obnašala, a riječ je o funkciji pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, Kolinda Grabar Kitarović može se vratiti na istu funkciju, ako to bude željela, nakon završetka predsjedničke kampanje u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović uzvraća da sada u Zagrebu živi od ušteđevine. 'Jedina sam kandidatkinja koja u ovu kampanju ulazi bez ikakvih osobnih primanja kao i bez zdravstvenog i mirovinskog osiguranja i bez staža, osim prava da djeca ne prekidaju školsku godinu u Belgiji. Naime, odlučili smo djecu zaštititi od izlaganja medijskim pritiscima u kampanji jer su u osjetljivim godinama i imaju pravo na svoje djetinjstvo', kazala je Grabar Kitarović u pisanoj izjavi.

'Na žalost onih koji mi podmeću', poručila je dalje, 'bit ću prva hrvatska predsjednica i moja djeca će odrastati u boljoj i uspješnijoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će aktivirati svoj 'zamrznuti' status na Pravnom fakultetu'.

Sporno u cijeloj priči jest to što je Grabar Kitarović ostavljala dojam da je napustila posao u NATO-u. Tako je 20. rujna na pitanje je li završio njezin mandat u NATO-savezu odgovorila da ima još nekoliko dana godišnjeg odmora, pa oko 1. listopada pakira stvari i dolazi natrag.

Potom je ponovo upitana je li razriješena, a odgovorila je da je zatražila odlazak iz NATO-a, prenio je tada portal RTL televizije. Pitanja su postavljena nakon što ju je na otvaranju Vinkovačkih jeseni vinkovački gradonačelnik pozdravio kako pomoćnicu glavnog tajnika NATO-a. Na pitanje kako objašnjava da ju je jučer vinkovački gradonačelnik pozdravio u toj funkciji, rekla je da je to zato što joj još traje godišnji odmor koji ima kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Istom je prilikom kazala da se vraća u Hrvatsku jer više ne može gledati kako ova prekrasna zemlja s tolikim potencijalima tone i ne može gledati odnos prema mladima i kako se s nekakvom potpunom nezainteresiranošću gleda kako odlaze iz zemlje jer nemaju posla.