nije u katastru

Ovo je kuća Kreše Beljaka za koju on tvrdi da je nedovršena

Krešo Beljak

Krešo Beljak

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

U jeku afere s nekretninama ministra uprave Lovre Kuščevića koja je krenula od informacije da mu kuća više od deset godina nije upisana u katastar, u javnost je procurila informacija kako niti šef HSS-a Krešo Beljak kuću u kojoj živi nije upisao u katastar. Beljak se pravda: Kuća je nedovršena. No fotografije pokazuju kako kuća izgleda poprilično dovršeno

Krešo Beljak je priznao da kuća nije upisana u katastar, ali zato što je još uvijek u izgradnji. 'Kuća nije dovršena jer šef HSS-a nije zavorio financijsku konstrukciju, pojašnjavaju nam u HSS-u. Kada bude završena, upisat će je i u katastar', kazali su iz HSS-a.

No, fotografije Beljakove kuće u Samoboru pokazuju kako kuća izgleda dovršeno.

'Dakle, moja kuća u kojoj živimo tri-četiri godine doista nije upisana u katastrar jer nije završena, jednostavno nije gotova. Financijska konstrukcija mi se srušila odnosno nisam imao novaca. Sukladno projektnoj dokumentaciji, kada bude gotova, kada ću imati novaca onda idu procedure da se dobije energetski certifikat i uporabna dozvola jer bez uporabne dozvole nema upisa u katastar. I to je cijela priča. Ako je to sve što imaju, ja mirno spavam. Nema tu nikakvih sankcija. Kao što su mi objasnili svi s kojima sam razgovarao, katastar je privatna stvar, pa ne mogu prodati kuću dok nije upisana u katastar, a rokovi i sankcije, piše u zakonu da se mora upisati u katastar ali ne navodi se što u protivnom. Ne znam kako sam dobio kućni broj, nije ni meni jasno', kazao je Beljak za Večernji list dodajući kako njegov slučaj nema dodirnih točaka sa slučajem Kuščević jer je ministar uprave, za razliku od njega, dobio uporabnu dozvolu pa ipak svoju kuću nije 11 godina upisao u katastar.

  • +4
  • +1

Kuća Kreše Beljaka

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Afera nekretnine' Lovre Kuščevića bila je tema u petak u sabornici. Na žestoke napade oporbe HDZ je odgovorio propitujući i imovinu SDP-ovog Gordana Marasa i HSS-ovog Kreše Beljaka.

Beljak je u raspravi kazao: 'Nije Kuščević jedini, Kuščević ne da je vrh ledene sante, on je Pedro koji visi vjerojatno u vašim unutarstranačkim obračunima. Vas velika većina imate imovinu koju ne možete pravdati i za koju niste platili porez domovini u koju se toliko kunete. Vi niste nikakvi domoljubi vi ste izdajice... Smij se Đakiću, smij se. Kad bi taj zakon došao na prvi red ti ćeš pri odgovarati odakle ti to sve što imaš'.

  • +4
  • +1

Kuća ministra Kuščevića

Izvor: Screenshot / Autor: Katastar.hr

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!