BUNTOVNIK BEZ RAZLOGA?

Ovisnik zasuo zadarsko poglavarstvo kamenjem

29.07.2013 u 10:57

Bionic
Reading

U subotu rano ujutro, oko 6.50 sati, kamenjem je napadnuta zgrada zadarskog Gradskog poglavarstva na Narodnom trgu, izvijestila je policija.

Napadač je 49-godišnjak Z.O. koji je bacio dva kamena na zgradu pri čemu je razbio jedno krilo prozora dimenzija 150x50 cm na visini od 2,5 metra. Kako saznajemo u pitanju je ovisnik koji je 2004. godine na Županijskom sudu u Zadru osuđen na šest mjeseci zatvora zbog dilanja heroina.

Materijalna šteta iznosi 500 kuna, a protiv bijesnog izgrednika podignut je optužni prijedlog. Koji je povod napadu za sada nije poznato, no po svemu sudeći nije riječ o buntu i iskazivanju nezadovoljstva radom gradske uprave.

U posljednjih šest godina ovo je treći sličan napad na zgradu zadarskog Gradskog poglavarstva. U lipnju 2007. godine nezadovoljni branitelj je na zgradu bacio stolicu. Bio je ljut zbog neriješenog stambenog pitanja. Krajem prošle godine nezadovoljstvo gradskom vlašću na prosvjednom skupu iskazalo je stotinjak građana. Pročelje zgrade zasuli su jajima zbog čega je intervenirala policija te je privela dvojicu muškaraca.