KREIRANE PO ŽELJAMA

Ove vesele tenisice raspametile su mnoge djevojke diljem Hrvatske

18.09.2016 u 22:11

  • +4

Shuz design

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Još tijekom studentskih dana obje su krenule u kreativne vode i počele s izradom personaliziranih tenisica. U početku je to bio samo hobi, no danas, šest godina poslije, postao je ozbiljan poduzetnički pothvat. Crteži, personalizirani natpisi, stihovi, razni ukrasi ili čak cijele ljubavne priče, nalaze se na modelima njihovih 'shuzica', a uskoro će svoj asortiman proširiti na ruksake/ torbe. 'Nismo požalile što smo hobi pretvorile u posao', kažu Maja Žirovčić i Ljudmila Mihajlović, kreativne djevojke koje stoje iza brenda Shuz

Cijela je priča počela još prije šest godina kada je Ljudmila bila studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a Maja studirala ekonomiju poduzetništva. Njihova su ih zanimanja djelomično potaknula da svoja znanja pretoče u Shuz i dizajniraju osobne, unikatne tenisice koje svaki kupac može prilagoditi svojim željama.

Ljubavna priča na tenisicama

Obična bijela platnena tenisica njihovo je slikarsko platno. 'Shuzice' danas imaju nekoliko tematskih kolekcija: Cruz Shuz, Lavish Lace, Party Animal, Stripey Stripes i Wedding Shuz koje su omiljene gotovo svim dobnim skupinama. Ipak, najčešće su im klijentice mlađe djevojke, od srednje škole do 35. godine. Posebno su ponosne na kolekciju 'Wedding shuz'

'Naša kolekcija 'Wedding shuz' je u posljednjih pet godina pokrenula mini revoluciju u vjenčanoj obući, a wedding shuzice postale su nezaobilazan modni dodatak svakoj mladenki, ali i mladoženji. Ne samo da se mogu prilagoditi boji vjenčanice i personalizirati do najsitnijih detalja, nego su i praktične, jer mladenci u njima mogu plesati do jutra bez problema. Često nam dolaze kume koje ih kupuju mladenkama i tako poklone poseban dar koji osim što je divna uspomena, može se nositi i dugo poslije vjenčanja', priča Žirovčić.


Kažu kako postoje klijenti koji imaju kompliciranijih želja, ali i oni koji žele izmijeniti samo poneki detalj na već postojećem modelu. Primjerice, događalo im se da su kupci željeli zabilježiti teme putovanja ili stihove na svojim tenisicama, a djevojke su imale i slučaj u kojem je cura ostavila dečka preko poruke na tenisicama.

'Događalo se i da smo preko tenisica dizajnom ovjekovječile kompletne ljubavne priče. Bilo je mladenki koje su na vjenčanju željele nositi tenisice na kojima je ispričana njihova ljubavna priča i to tako da je jedna tenisica prikazivala život prije zaruka, a druga poslije zaruka, njihov sadašnji zajednički život', kaže nam Maja.

U planu širenje kolekcije

Cijene tenisica kreću se oko 400 kuna, a mogu se naručiti preko službene stranice Shuz Designa ili njihove Facebook stranice. Ove sezone tenisicama su se pridružile i narukvice.
'Nedavno smo lansirale kolekciju narukvica 'Wedding'. Radi se o narukvicama koje dolaze u paru za kumu i mladu. Uz to imamo i narukvice za djevojačke večeri. Ideja je da djeveruše uzimaju narukvice za djevojačke večeri i da svaka kasnije ima uspomenu na tu, prijateljicama posebnu i nezaboravnu, večer', objašnjava Žirovčić.

Ove kreativne dizajnerice i poduzetnice u planu imaju na tržište lansirati i svoju prvu kolekciju torba/ruksaka koje će biti modno usklađene s tenisicama.