RASPLESANI RUS

Ovakvog ministra još niste vidjeli!

  • Autor: Marko Stričević
  • Zadnja izmjena 23.05.2012 14:49
  • Objavljeno 23.05.2012 u 12:02
Nikolaj Fjodorov

Nikolaj Fjodorov

Izvor: Screenshot / Autor: youtube

Otkad se raspao Sovjetski Savez, ruski političari ispisuju novu stranicu u povijesti slobodnog plesa. Nakon predsjednika Borisa Jeljcina i Dmitrija Medvedjeva, najnoviji hit ruskih mreža novi je ministar poljoprivrede Nikolaj Vasiljevič Fjodorov

Snimka postepene transformacije bijelog ovratnika u euforičnog partijanera datira iz nešto ranije epohe, dok je Fjodorov  bio predsjednik Čuvaške Republike, no ovo će vjerojatno biti prva 'referenca' po kojoj će ga zapamtiti širi krug ruskih građana, koji ionako prepoznaje mali broj političara u sivoj birokratskoj masi ispod Vladimira Putina.

Novi plesni hit stiže nam dok se još nije pravo ni slegla prašina od 'rasturanja podija' koje je naciji prezentirao bivši predsjednik Dmitrij Medvedjev na nekoj zabavi prije godinu dana, nakon čega je cijela Rusija, kod kuće i u inozemstvu, krenula oponašati ukočeno-otkočeni stil koji bi se mogao opisati kao zagubljeni 'perestrojka freestyle'. 'Tanec Medvedjeva' s vremenom je postao dio repertoara kojim se animira publika na plesnim podijima po disko klubovima.

Tradiciju opuštenih visokih državnih dužnosnika u Rusiji utemeljio je prvi predsjednik postsovjetske Rusije, pokojni Boris Jeljcin, koji se stilom izrazito razlikovao od krutih sovjetskih lidera. On ne samo da je znao zaplesati pred kamerama kao da je u spavaćoj sobi, nego je mogao i oteti palicu dirigentu i upravljati orkestrom, uštipnuti suradnicu tijekom protokola i još dosta toga nepredvidivog.

Plesna škola ruskih političara

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi