RAZMISLI, SJETI SE

Ovako je Milanović nekada govorio o Bandiću

  • Autor: V.P.P.
  • Zadnja izmjena 21.05.2013 14:41
  • Objavljeno 21.05.2013 u 14:41
  • +24
  • +21

Bandić i Milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Milan Bandić Zoranu Milanoviću bio je pravi izbor za Zagreb 2007. i 2009, dok 2013. ne bira riječi kojima se obrušava na zagrebačkog gradonačelnika koji je do 2009. bio glavna perjanica socijaldemokrata. Bandićev stil vođenja Zagreba u 13 godina nije se znatno mijenjao, no Milanovićev stav prema njemu jest. Donosimo vam sirove izjave šefa SDP-a i Vlade od prije nekoliko godina, poput one iz 2007: 'Optužbe protiv njega imaju jednako smisla kao i one da ja tučem ženu' i današnje izjave: 'Ono što se dogodilo u Zagrebu je loše i smrdi na korupciju. Ako građani žele birati najgore, neka izaberu'

'Apsolutno ništa ne želim komentirati na osnovi novinskih članaka. Svatko mora dati odgovore na pitanja koja mu se postavljaju, a ja vjerujem da će ih Milan dati. Opet se kao i pred prošle izbore pojavljuju priče o prijavama i dokumentima protiv njega, a te optužbe imaju jednako smisla kao i one da ja tučem ženu', Milanović za Index 10. listopada 2007.

'Milan Bandić najbolji je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, a koalicija SDP-HSU jamstvo kvalitetne i poštene gradske vlasti', poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović prilikom potpisivanja međustranačkog sporazuma između zagrebačkog SDP-a i HSU-a o zajedničkom nastupu na svibanjskim lokalnim izborima. Upitan hoće li to što govori potvrditi i 17. svibnja, odnosno glasovati za Bandića, Milanović je odgovorio: 'Naravno da ću glasovati za Milana Bandića', Milanović za Hinu 20. travnja 2009.

Možete li dati ocjenu rada Milana Bandića na čelu Zagreba? 'Puno rada, puno rezultata. I puno prostora za još više u budućnosti', Novi list, 2008


'Bandić jako puno radi, a o stilu neka govore stilisti. Rezultata je mnogo i bit će ih još.' Ali Bandić je pod više USKOK-ovih istraga. 'Koliko znam, nije ni pod jednom, ali znam za dvije koje se tiču Holdinga. Nažalost, u takvoj magnitudi posla, to je moguće. Tražim od organa pravne države da utvrde tko je odgovoran', Milanović za Jutarnji list 6. rujna 2008.

'Očekivao sam da će građani Zagreba prepoznati Rajka kao neusporedivo kompetentnijeg i čistijeg kandidata od aktualnoga gradonačelnika. Bez repova, bez sumnji. Ali u politici se katkad može izabrati i najgoreg od najgorih. To se i sada događa, ali suprotstavit ću se tome na svaki mogući politički način', kaže Milanović. Uvjerava da će i dalje stvari nazivati pravim imenom.

'Skupština je i dosad mogla malo kontrolirati gradonačelnika, sada će moći još manje. Ako je to cijena koju SDP mora platiti da bi se pročistio, platit ćemo je. Pojave poput Bandića su me i dovele u politiku jer sam želio da se takve pojave iskorijene. Znam da je to teško, pogotovo zato što mi igramo prema pravilima, a naši protivnici prema pravilima kafanske makljaže. Ali povijest pamti šampione. A kao premijer ću se držati zakona i surađivati sa svakim legitimno izabranim', tvrdi Milanović i dodaje da u Zagrebu sve smrdi na korupciju i da će se njegova stranka boriti protiv toga, Jutarnji list, 21. svibnja 2013.

'Ono što se dogodilo u Zagrebu je loše i smrdi na korupciju. Ako građani žele birati najgore, neka izaberu. Rajko Ostojić je kandidat kojem Milan Bandić nije ni do gležnja. Nažalost, ljudi često ne razlikuju hiperaktivno glavinjanje od sistematičnog rada na sebi, svojoj karijeri - akademskoj, političkoj... Njih dvojica nisu isti svijet', RTL, 20. svibnja 2013.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!