TOMAŠIĆ SE POHVALILA NA FEJSU

Ovako europarlamentarci tretiraju europsku himnu

01.07.2014 u 16:07

Bionic
Reading

Prvo zasjedanje novog saziva Europskog parlamenta obilježio je skandal oko 'Ode radosti', europske himne. Hrvatska eurozastupnica Ruža Tomašić pohvalila se da su zastupnici iz njezine grupacije ostali sjediti, dok su euroskeptici 'Odi radosti' okrenuli leđa

'Prvo zasjedanje započelo je intoniranjem 'Ode radosti' koju je većina zastupnika honorirala ustajanjem, kao da se radi o državnoj himni. Zastupnici iz redova moje ECR grupe ostali su sjediti, dok je EFDD grupa prosvjedovala okretanjem leđa', pohvalila se Tomašić na Facebooku. Agencija Reuters fotografijom je zabilježila okretanje leđa skupine euroskeptika koju mnogi nazivaju 'faragevcima' po najpoznatijem euroskeptiku u Europskom parlamentu, Britancu Nigelu Farageu.


'Ni glavna točka dnevnog reda nije prošla bez svojevrsne kontroverze jer je nakon dogovora između pučana i socijalista za predsjednika Europskog parlamenta izabran socijalist Martin Schulz. Pučani su tako podržali Schulza za predsjednika Parlamenta, dok će socijalisti glasovati za Junckera kao šefa Europske komisije. U kampanji je često isticano da će 'ovoga puta biti drugačije', prije svega transparetnije. Jesu li ovakvi tajni dogovori između dviju najvećih grupacija na toj liniji, prosudite sami', poručuje Tomašić iz Strasbourga.

Britanski europarlamentarci iz redova konzervativaca, kojima pripada i Tomašić, nedavno su se našli na udaru kritika jer su na račun novca te iste Europske unije na čiju se himnu odbijaju ustati, gostovali kod Ruže Tomašić u Dubrovniku i na Korčuli.