manjak specijalista

Ovaj grad je u potrazi za liječnicima: Nude 13.300 eura poticaja i stan

09.08.2023 u 21:43

Bionic
Reading

Grad će pedijatrima u Koprivnici osigurati poticajnu naknada u neto iznosu od po 13.272,28 eura, odnosno 100.000 kuna godišnje za svakog doktora medicine specijalista, za svaku kalendarsku godinu počevši od ove pa nadalje

Koprivnica je suočena s manjkom specijalista pedijatrije zaposlenih na neodređeno i puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama za zdravstvenu zaštitu predškolske djece. 'Zbog nedostatka specijalista pedijatrije narušeno je osiguranje kontinuiteta i dostupnosti specijalističke zdravstvene zaštite predškolske djece na području Koprivnice te prijeti problem nemogućnosti njenog daljnjeg osiguravanja', ističu u Gradskoj upravi, piše Danica.

Mjere su, dakle, usmjerene na zapošljavanje doktora medicine specijalista pedijatrije na neodređeno, puno radno vrijeme u sastavu županijskog Doma zdravlja te njihovo zadržavanje u radnom odnosu.

Grad će pedijatrima u Koprivnici osigurati poticajnu naknada u neto iznosu od po 13.272,28 eura, odnosno 100.000 kuna godišnje za svakog doktora medicine specijalista, za svaku kalendarsku godinu počevši od ove pa nadalje.

Osim toga, financirat će im i troškove najma stana. Specijalist pedijatrije zaposlen na neodređeno, puno radno vrijeme, tako ima pravo na financiranje troškova najamnine do 500 eura (oko 3800 kuna) mjesečno uz uvjet da nema vlastitu nekretninu u Koprivnici.

Natječaje za zapošljavanje provodi Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, tumače u koprivničkoj Gradskoj upravi. Sjednica Gradskog vijeća trebala bi biti u rujnu.