HEY PARK VUKOVAR

Otvorio se novi shopping centar u Vukovaru

16.10.2023 u 15:01

Bionic
Reading

Grad na Dunavu postao je novo shopping odredište otvorenjem maloprodajnog retail centra HEY PARK VUKOVAR. Centar je svečano otvoren u srijedu, 11. listopada 2023. godine, u vukovarskoj trgovačkoj zoni na Priljevu

Pozivu investitora Željka Petkovića, odazvali su se gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i član Uprave SPAR Hrvatska Danijel Vidiš te su sva trojica svečanim rezanjem vrpce formalno pustili u rad novi HEY PARK VUKOVAR.

Brojni građani su s velikim interesom prisustvovali otvorenju novog trgovačkog centra koji sadrži sedam trgovina i jedan kafić, a na samom početku uzvanicima se obratio gradonačelnik Ivan Penava. Svi su uživali u ukusnim zalogajima, piću i odličnoj atmosferi za koju se pobrinuo tamburaški sastav 'Ravnica'. Zakupci HEY PARKA VUKOVAR su svim posjetiteljima osigurali odlične popuste i akcije koje su građani odmah iskoristili za prvi shopping.

Otvorenjem drugog po redu HEY PARKA u Hrvatskoj, građanima Vukovara je pružena mogućnost da sve što im je potrebno za svaki dan pronađu upravo u svom gradu i to na jednom mjestu. Tako su po prvi puta na području Vukovara prisutne trgovine SPAR i Sport Vision, a osim njih na raspolaganju su TEDi, Muller, Pepco, Sinsay, s.Oliver i caffe bar. Ovo je novi model trgovačkih objekata sa zajedničkim parkiralištem od 146 vanjskih parkirnih mjesta i transportom, a ulazi u trgovine i kafić su zasebni što znači da je kupnja brža i jednostavnija jer nema potrebe za obilaskom cijelog centra.

Doprinos centra

Na inicijativu gradonačelnika Grada Vukovara gospodina Ivana Penave, tvrtka HEY PARK VUKOVAR je u sklopu otvorenja donirala ček od 10.000 eura Vukovarskim leptirićima, udruzi koja je osnovana na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju u svrhu pomoći te razvijanju potencijala djece s teškoćama u razvoju i ravnopravnom uključivanju u sve segmente življenja. Udruga svojim djelovanjem nastoji utjecati na promoviranje ljudskih prava i razvoja civilnog društva, a velikodušna donacija centra će im u tome zasigurno pomoći.

Važno je napomenuti kako će otvorenje HEY PARKA VUKOVAR pridonijeti i gospodarskom razvoju Vukovara zbog vrijednosti investicije od 13 milijuna eura te visokog doprinosa tvrtke BMP Asset u proračun grada. Centar se veličinom od 5.798 m2 prostire na zemljištu površine 14.180 m2, a ovim otvorenjem osigurano je minimalno 50 novih radnih mjesta.

Ulaganje u javni sadržaj

HEY PARK VUKOVAR djeluje kao dio tvrtke BMP ASSET koja je za svoje djelatnosti usvojila stil proaktivnog poslovanja sa ciljem neprestanog stvaranja novih vrijednosti zajedno sa svim partnerima.

HEY PARK VUKOVAR i zakupci centra planiraju zajedno ulagati u javni sadržaj u Vukovaru kako bi dodatno doprinijeli razvoju zajednice u kojoj djeluju. Retail parkove ova tvrtka razvija cjelovitim pristupom, a posebna pažnja pridaje se ekološkoj gradnji kojom se štedi energija, smanjuje otpad i čuva okoliš. Tako su u ovom projektu, sukladno smjernicama i politikama EU, korištene zelene i digitalne tehnologije i aktivnosti koje izravno doprinose održivosti okoliša. Na taj način se postižu trajni efekti u prilagodbi i ublažavanju klimatskih promjena, kružnom gospodarstvu, prevenciji i recikliranju otpada te prevenciji i kontroli onečišćenja zraka, vode ili tla. Prilikom gradnje korišteni su obnovljivi materijali kojima se smanjuje količina otpada, ali i potrošnja energije.