SV. KUZAM - KRIŽIŠĆE

Otvorena posljednja dionica riječke obilaznice

23.12.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Dionica ceste Sveti Kuzam - Križišće puštena je u promet danas u podne u svom cijelom profilu, na sva četiri traka, u dužini od 9,4 kilometara, izvijestili su iz Hrvatskih cesta navodeći kako je ukupna vrijednost projekta 956,5 milijuna kuna, bez PDV-a

Komisija tehničkog pregleda, koji je započeo u četvrtak 19. prosinca, a završio 20. prosinca, donijela je zaključak tehničkog pregleda te svojim zapisnikom navela da su svi radovi od čvora Križišće do spoja sa državnom cestom D8 prema Krku, napravljeni sukladno projektnoj dokumentaciji.

Iz Hrvatskih cesta napominju kako je kašnjenje radova na četvrtoj poddionici uzrokovano problemima sa Konstruktorom, koji nije dopuštao uvođenje novog izvođača na gradilište te mjesecima držao dizalicu na trasi vijadukta Križišće, zbog čega se nije moglo raditi punim intenzitetom.

Nakon postizanja dogovora sa Konstruktorom problema je bilo i sa Dalekovodom, zbog blokade te tvrtke. Isto tako, vremenske nepogode su onemogućile predviđeno odvijanje radova, odnosno radove prema dinamičkom planu, navode iz Hrvatskih cesta.